Boxmods

Wat zijn box mods?

Startende dampers schaffen meestal eerst een gemakkelijke e-sigaret aan met een beperkt aantal opties. Dat is namelijk de meest toegankelijke e-sigaret. Vaak zien we wel dat mensen die langer dampen na verloop van tijd graag meer controle willen over de dampervaring.

Voor deze dampers is de box mod een goede keuze. Wat is een box mod? De naam geeft het eigenlijk al prijs: box staat voor doos, en mod staat voor modificeren. Een box mod is dan ook niet meer dan behuizing voor de e-sigaret batterij.

Naast de nodige beveiliging tegen kortsluiting heeft de box mod ook een chip die in staat stelt om zelf aanpassingen te maken.
Op deze manier kun je damp en de ervaring hiervan veranderen naar eigen wens.

Meer mogelijkheden

Een boxmod biedt ten opzichte van de gebruiksvriendelijke vape-pen en all-in-one modellen dus veel meer controle en opties. Zo biedt de boxmod standaard al de mogelijkheid om zelf in te stellen hoeveel vermogen je richting de coil stuurt (wattage). Op die manier bepaal je zelf bijvoorbeeld hoe veel damp je wilt produceren.

Maar boxmods hebben nog meer interessante opties; zo kan je bijvoorbeeld over een heus Lcd-scherm beschikken of een touchscreen waarop de batterijstatus en diverse andere instellingen afgelezen kunnen worden.

Temperature Control Mode

Een optie die je bijna altijd terug ziet bij een box mod is de temperature control modus.
Deze modus laat je niet alleen de wattage instellen maar ook de temperatuur waar je de e-liquid mee wilt verdampen. De modus houd zelfs rekening met de materialen die in de coil gebruikt worden. De temperature control modus zorgt dus voor een extra optie om de perfecte smaak te vinden bij elke e-liquid.

Andere voordelen die Temperature control modus bied is onder anderen:
-Langere batterijduur
-Geen kans meer op dry-hits
-Smaak consistentie
-Damp consistentie

Let op! Laat je goed informeren over de TCM voordat u deze gebruikt.

Ruime keuze uit onderdelen

Naast al deze extra mogelijkheden kan je met een boxmod ook nog eens helemaal zelf kiezen welke tank en coil je er op schroeft. Zolang de boxmod genoeg vermogen kan leveren voor jouw coils, en de schroefdraad-aansluiting hetzelfde is(510), zijn onderdelen van elk merk compatible.

Al die opties zijn natuurlijk erg leuk voor hen die in het dampen een hobby zien, maar het vereist ook een bepaalde kennis van zaken om met boxmods aan de gang te gaan.

Wanneer kan je overstappen naar een boxmod?

Een boxmod kopen doe je wanneer je merkt dat de dampproductie en/of smaak van je vape pen niet voldoende is. Zorg ervoor dat je jezelf goed inleest in de mogelijkheden; niet elke boxmod is namelijk hetzelfde! Door van tevoren goed onderzoek te doen, zal je beter in staat zijn om te beslissen wat de beste boxmod is voor jouw wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *