Veel voorkomende problemen bij een e-sigaret

Ik proef een verbrande smaak, hoe komt dit?

Indien uw e-smoker een verbrande smaak afgeeft ligt dit in de regel aan de coil. Hier zijn simpele oplossingen en verklaringen voor.


De 2 meest voorkomende oplossingen zijn:
• De eerste oplossing is om uw E-sigaret even wat langer de tijd te geven, om de vloeistof in de coil te laten
  trekken.
• De 2e optie is om de coil te vervangen, dit is vaak het geval als een coil al langere tijd in gebruik is.

De verbrande smaak wordt vaak door onderstaande dingen veroorzaakt:
• Er wordt gedampt op een te hoog wattage of voltage.
• Er is viezigheid in de coil gekomen.
• De coil of tank is gebarsten.
• Er zit te veel vloeistof in de tank.
• Uw e-sigaret moet bijgevuld worden.
• De coil is uitgedroogd, wat leidt tot een zogenaamde dry-hit
• De E-sigaret heeft te lang in de zon gelegen.
• De vape heeft in uw zak gezeten terwijl hij nog aan stond.
• Je coil is niet juist voor de vapor die gebruikt wordt.
• De coil is verbrand
• De coil of tank is gebarsten.
• U heeft uw tank recent schoongemaakt.

Mijn E-sigaret laadt niet meer op, wat nu?

Een E-smoker die met een batterij/accu die niet meer oplaadt is natuurlijk niet handig! Misschien is uw apparaat al oud en aan vervanging toe? Voordat u uw apparaat vervangt kunt u deze 3 dingen nog proberen:

Probeer een andere kabel.
Soms ligt het probleem niet aan de batterij/accu maar in de draad die gebruikt wordt om deze op te laden. Check even of een andere draad zijn werk nog wel doet. 

De contactpunten schoonmaken.
Misschien is er wel een beetje vuil op de contactpunten gekomen en kan de oplader hierdoor geen goede verbinding meer maken. U kunt deze contact punten makkelijk met een wattenstaafje schoonmaken, door een héél klein beetje alcohol erop te doen wordt het nog grondiger gereinigd.

Contactpunt verhogen.
Soms zakt de pluspool van de batterij een beetje naar beneden tijdens gebruik, dit kan ervoor zorgen dat hij net te ver zakt om nog contact te maken met de oplader. Met een kleine platkop schroevendraaier kunt u voorzichtig de pluspool een beetje omhoog halen en misschien zorgt dit ervoor dat er weer contact ontstaat. En voilá, uw E-sigaret doet het weer!

Mijn e-sigaret geeft te weinig damp en/of smaak, wat nu?

Als u op zoek bent naar veel damp, dan ligt dit niet aan de hijstechniek, maar aan de soort coil en het type e-sigaret vloeistof. Veel mensen zoeken een e-sigaret met veel damp, maar weten niet wat de invloed van PG/VG is. Een e-liquid met een hoge VG zorgt namelijk voor meer en dikkere damp. De throathit is minder sterk, maar de damp blijft wel langer in uw keel hangen.
Bij het gebruik van een hoge VG, moet u wel rekening houden met de weerstand van de coil. E-sigaret vloeistoffen met een hoge VG hebben namelijk een dikkere structuur en dit heeft invloed op uw coil. Wij adviseren daarom om een coil van 1 Ohm of lager te gebruiken vanaf 50 VG.


Dit is ook wel bekend als Sub Ohm dampen, Sub Ohm dampen is dampen met een coil met een lagere weerstand dan 1 Ohm. Bij Sub Ohm dampen gaat de damp direct over uw longen, ook wel bekend als ‘Direct Lung’. Deze manier van dampen lijkt dan ook meer op normaal adem halen dan op roken. Dampt u met een coil hoger dan 1 Ohm, dan komt de damp eerst in uw mond en dan pas naar uw longen. Dit is ook wel bekend als ‘Mouth to lung’.

Bent u van plan om Sub Ohm te dampen, dan moet u wel rekening houden met de combinatie weerstand. Neem hier een kijkje welke weerstanden bij welke wattages horen. En zoals al een aantal keer eerder is gezegd bij een coil van 1 Ohm of lager moet u een e-sigaret vloeistof nemen met een hoge VG. Hoe lager de weerstand van de coil, hoe hoger het VG gehalte van de e-liquid.

Mijn E-sigaret/ clearomizer lekt!

Er zijn voor dit probleem 2 oorzaken en wij zullen uitleggen hoe je deze kan voorkomen.
• de E-liquid
• De coil

De coil:
Als je apparaat lekt door de coil heeft het te maken met dat de coil niet goed vast zit. Draai deze nog even goed een keer aan en controleer de o-ringen. Dit zou het lekken moeten stoppen!

De E-liquid:
Het lekken vanwege de vloeistof heeft te maken met pg -en vg waarde van de vloeistof. De PG waarde zorgt voor de kriebel in de keel en is wat dunner. De VG waarde zorgt voor de hoeveelheid damp en is wat dikker.
Als er een coil in je e-smoker zit die veel liquid op kan nemen kan het zijn dat een dunne liquid met een hoge PG waarde te dun is en door de coil heen loopt. Dan lekt deze aan de onderkant.

Er is een handig trucje om dit te voorkomen:
• Is de Ohm waarde van je coil 1.0Ω of hoger ⇒ 50 PG of hoger.
• Is de Ohm waarde van je coil 1.0Ω of lager ⇒ 50 PG of lager.

Mijn E-sigaret is heet!

Het hoeft niet per se een probleem te zijn als je E-sigaret heet word, maar het ligt aan de plek waar hij heet wordt.
Wordt het bovenste gedeelte waar de E-liquid en de coil zich bevinden heet? Dan is er niks aan de hand! De coil verdampt de E-liquid en kan hier een temperatuur van wel 200 graden bereiken. Niet gek als alles erom een beetje warm word.

Het is echter niet de bedoeling dat de batterij heet word. En er zijn een aantal tips om dit te voorkomen:
• Zorg er altijd voor dat je goede producten koopt, geen namaak!
• Als de E-sigaret volledig is opgeladen haal hem dan gelijk van de oplader af.
• Zorg dat de E-smoker niet nat word.
• Houd ten alle tijden de ventilatie gaten in de buurt van de batterij vrij.
• Laat hem niet in de zon liggen!


E-sigaret schoonmaken met water? Kan dat?

De coil van uw vape kunt u zeker schoonmaken met water! Door deze uit het apparaat te halen en af te spoelen met handwarm water lossen de aangekoekte vloeistof resten op. U kunt de coil ook in alcohol laten weken, dit brengt dezelfde voordelen met zich mee. Het schoonmaken van uw coil verlengt de levensduur, maar de coil zal op een gegeven moment toch vervangen moeten worden.

LET OP! Laat de coil na het schoonspoelen of weken altijd 24 uur drogen!

Mijn E-sigaret werkt niet, hoe los ik dit op?

Het is natuurlijk niet prettig als uw E-sigaret het niet doet. Laten we even wat punten controleren om te checken of dat hij daadwerkelijk niet meer werkt!

Staat de vape wel aan?
De meeste E-smokers worden aangezet door 5 keer op de knop te klikken, als de lampjes beginnen te knipperen zou uw apparaat ingeschakeld moeten zijn. Op dezelfde manier wordt deze weer uitgeschakeld.

Is uw E-sigaret wel goed opgeladen?
Leg voor de zekerheid de batterij enige tijd aan de oplader, misschien is hij wel gewoon leeg. Geef het apparaat wel even de kans om op te laden, denk aan een kwartier tot een half uur oplaadtijd. Daarna zou de vape voldoende opgeladen moeten zijn om te werken.

Zit de clearomizer en/of coil wel goed aangedraaid?
Het kan zijn dat deze onderdelen niet goed genoeg zijn aangedraaid, dit zorgt ervoor dat er geen contact is tussen de batterij en de clearomizer en dan werkt de E-sigaret niet. Ditzelfde geld voor de coil, als er geen contact is tussen de coil en de clearomizer, werkt de vape niet.

Is de coil aan vervanging toe?
Het zou kunnen dat uw coil aan vervanging toe is. Coils gaan niet voor altijd mee en moeten eens in de zoveel tijd verwisseld worden, de coil wordt meestal vervangen na ongeveer 2 weken/ wanneer er een verbrande smaak ontstaat.

Hopelijk hebben we u op deze manier een stukje op weg geholpen met uw probleem! Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan even contact op met onze klantenservice!

Ik krijg de tank niet meer los, wat nu?

Soms zit de tank echt muurvast en krijg je die dus niet meer los. In zulke gevallen kan het helpen om de gehele e-sigaret een uurtje in de vriezer te leggen en het vervolgens nog eens te proberen. Zorg voor voldoende grip (bijvoorbeeld met handschoenen of een theedoek) zodat je goed kracht kan zetten om het onderdeel los te draaien.

Wat vond je van dit artikel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *