Damp woordenboek

510 aansluiting

Bij een 510 aansluiting wordt de clearomizer op de batterij geplaatst waarbij de schroefdraad zich aan de binnenzijde van de batterij bevindt.

510 naar eGo adapter

Met dit adaptertje kunt u een 510 aansluiting omzetten in een eGo aansluiting.

AC Adapter

Deze wordt gebruikt om uw e-sigaret op te laden. Met de meegeleverde USB kabel kan het opladen van uw sigaret zowel op het stroomnet als op een andere geschikte voorziening met een USB aansluiting.

Air flow

De hoeveelheid lucht die langs de coil/atomizer komt op het moment dat je een haal neemt.

Ampère

Het aantal ampère geeft aan wat de grootte is van de hoeveelheid stroom.

Aroma’s (E-liquid)

Smaakstoffen die zijn verwerkt in de e-liquid.

Atomizer

Gloeispiraal in een behuizing. Deze zorgt ervoor dat de vloeistof (e-liquid) in een elektrische sigaret wordt omgezet in damp. Wordt veelal gebruikt in combinatie met een cartridge

Batterij

Alle elektronische sigaretten werken op elektriciteit. Het is dan ook noodzakelijk dat de batterij weer opgeladen wordt na gebruik. Er zijn producten met een interne, maar ook met externe batterijen. Let dus bij de aanschaf van een nieuwe batterij goed op dat deze geschikt is voor uw type e-sigaret. Weet u het niet zeker, neem dan contact op met onze klantenservice.

Brander

Zie coil of Atomizer.

Coil

Zorgt net als bij de atomizer voor verdamping van de vloeistof in een e-sigaret.

Cartridge

Plastic tank welke gevuld kan worden met e-liquid. Worden toegepast op Joyetech e-sigaretten in combinatie met een atomizer.

Clearomizer

Compleet bovenstuk van de e-sigaret met aan de onderzijde een schroefdraad voor plaatsing op de batterij. De atomizer of coil is in de tank geplaatst. (na)vulbaar met e-liquid aan de onder- of bovenkant (afneembaar mondstuk).

Dampen

Elektronisch roken

Drip tip

Mondstuk voor een elektronische sigaret.

Dry hit

Indien je een trek neemt van een e-sigaret en er bevindt zich geen e-liquid (meer) in de tank ontstaat een zogenaamde “dry hit”. De coil of atomizer is dan droog waardoor een branderige smaak ontstaat.

E-liquid

E-liquid is een vulvloeistof die bedoeld is voor de elektrische sigaret.

E-sigaret

De E-sigaret is een elektronische sigaret en kan als een vervangend middel dienen voor een echte sigaret.

eGo aansluiting

Bij een eGo aansluiting aansluiting wordt de clearomizer op de batterij geplaatst waarbij de schroefdraad zich aan de buitenzijde van de batterij bevindt.

Gesloten (POD)-systeem

Deze tanks en pods zijn voorgevuld met een e-liquid van de fabrikant. U kunt deze dus niet hervullen. Nadat een gesloten pod of tank verbruikt is dient deze in zijn geheel te worden weggegooid en vervangen met een nieuwe.

mAh

Milliampere uur. Deze waarde geeft de waarde van een batterij (b.v. 650 MAh) Hoe hoger de waarde hoe langer de gebruiksduur van de batterij voor deze weer opgeladen moet worden.

Mini

Dit begrip wordt in de dampwereld gebruikt om aan te geven dat het gaat om een kleine en handzame e-sigaret. Handig voor onderweg!

MOD

MOD staat voor Modification (veranderbaar). In de context van e-sigaretten betekent dit dat men op het betreffende apparaat zelf in kan stellen hoeveel stroom (in Watt) er uit de batterij moet komen.. Ook het voltage is soms bij een MOD zelf in te stellen. Een Mod geeft de gebruiker veel meer invloed op zijn dampervaring vergeleken met een simpeler model.

Nicotine

Nicotine is een organische verbinding die in een relatief hoge concentratie voorkomt in de tabaksplant en ook in gedroogde tabak.

Nic Salt

Nicotine-zouten zijn een vorm van nicotine die minder sterk smaakt en daardoor op hogere gehaltes gedampt kan worden dan normale nicotine. Bovendien wordt het beter en sneller opgenomen door het lichaam. Het effect van deze nicotine is wel hetzelfde; de trek naar een sigaret vermindert.

Ohm

De weerstand van de verdamper (atomizer/coil) wordt in Ohm weergegeven. Hoe lager deze waarde is hoe minder voltage de verdamper nodig heeft om warm te worden.

Open (POD)-systeem

Een open tank of pod is hervulbaar. Deze kunt u dus blijven gebruiken door hem telkens weer bij te vullen met uw eigen gekozen e-liquid

PG

PropyleenGlycool. Basisolie  in e-liquid die de nicotine en smaakstoffen vasthoudt. Verdampt na verwarming.

Pryrex Glas

Speciale glassoort die niet wordt aangetast door e-liquid en daarom ook geen smaak-aroma achterlaat. Gaat dus lang mee.

RA  / RBA

RA / RBA staat voor ReBuildable Atomizer.  Zelf wicken, coils draaien en weerstand bepalen van RBA tanks en RDA atomizers (voor gevordende e-sigaret gebruikers!)

Single coil / Dual coil

Single coil is een coil met een enkele gloeidraad, een dual coil heeft er twee.

Sigalike

Een E-sigaret die qua uitstraling lijkt op een gewone sigaret. Wordt meestal vervaardigd in de vorm van een wegwerp sigaret.

Starterkit

Een starterkit bevat, in tegenstelling tot een losse mod, alle onderdelen die je nodig hebt om de e-sigaret in werking te stellen. Meestal bevatten deze sets een batterij met bijpassende tank of pod, oplaadkabel en coils. LET OP: Bij een starterkit zit geen e-liquid inbegrepen. Deze dient u dus zelf erbij te bestellen.

Sub ohm dampen

We spreken van Sub Ohm Dampen als de weerstand van de gebruikte coil in de clearomizer lager is dan 1 ohm. Hierbij komt een grote hoeveelheid damp vrij. Voor gebruik van Sub Ohm onderdelen is enige kennis over dampen gewenst!

Tank

Glazen of plastic ruimte waar de e-liquid van een elektronische sigaret in zit.

Throat hit

Throat hit verwijst naar een gevoel dat je krijgt wanneer je nicotine inhaleert.  Het is het een milde vorm van irritatie die je in de keel voelt wanneer je inhaleert.

Temperature control (TC)

Beveiliging voor oververhitting van de coil of atomizer ter verkoming van een “dry hit”. Lees deze informatie zorgvuldig door voordat u begint met TC dampen!

Top coil  / bottom coil

De top coil zit boven in de tank, dichter bij de driptip. De bottom coil bevind zich onder in de tank, dichter bij de batterij-aansluiting.

Top Fill

Een top fill tank of pod biedt de mogelijkheid om van bovenaf vloeistof bij te vullen. Dit is erg praktisch omdat men niets uit elkaar hoeft te halen.

Vaping

Elektrisch roken of dampen

VG

Vegetable Glycerine. Wordt op de zelfde wijze gebruikt als PG maar is vervaardigd uit planten. Is vaak een dikkere vloeistof hetgeen lastiger verdampt.

Wick

Vezeldraadjes voor transport van e-liquid naar de coil / atomizer

Wattage

Elektrisch vermogen dat de batterij levert aan de coil

Weerstand

Elektrische weerstand of resistantie is de elektrische eigenschap van materialen om de doorgang van elektrische stroom te belemmeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *