De verschillen tussen een pod en een clearomizer e-sigaret

In dit artikel praten we over de twee systemen: pods en clearomizers. Wat zijn de verschillen? En hoe gebruik je ze? Pods en clearomizers zijn twee verschillende oplossingen om de vloeistof van de e-sigaret op te slaan, zodat deze kan worden verdampt door de coil. Dit onderdeel wordt dus gebruikt als vloeistof reservoir in de e-sigaret.

Wat is een e-sigaret clearomizer?

Een e-sigaret clearomizer is een onderdeel van de e-sigaret waar de vloeistof dus in wordt opgeslagen. Deze clearomizer wordt over het algemeen gemaakt van glas in combinatie met RVS. Een andere benaming voor clearomizer is de tank.

In deze tank zit een coil geplaatst die periodiek dient te worden vervangen. Het gebruik van een e-sigaret clearomizer, heeft enkele verschillen ten opzichte van de steeds meer populair wordende pods. In de infobox hiernaast geven we korte informatie over wat een coil is.

Bij de keuze voor een clearomizer is het belangrijk om te kijken naar de aansluiting met de batterij. Over het algemeen worden deze aangesloten door middel van een 510 aansluiting.

Wat is een coil?

De clearomizer en de coil worden bijna altijd in één adem genoemd. Zo is de coil het gloeispiraaltje dat in de clearomizer of pod zit verwerkt. Deze coil heeft een weerstand die wordt uitgedrukt in ‘ohm’. Hoe lager de weerstand, hoe groter de dampproductie. Wil je meer weten over coils? Lees dan het artikel ‘link’.

Clearomizer kopen?

Bekijk alle clearomizers

Wat zijn pods?

Wat steeds populairder wordt, is het gebruik van een pod e-sigaret. Wat is een pod en hoe gebruik je deze? Een pod is eigenlijk een versimpelde tank, gemaakt van plastic. Deze pod is gemakkelijk te vervangen met daarbij een wel of niet ingebouwde coil.

Voorgevulde pods vs. navulbare pods

Pods zijn vaak voorgevuld. Je hoeft in dat geval geen losse vloeistof meer aan te schaffen. Deze zit al verwerkt in de pod. Bij voorgevulde pods, plaats je de pod in de e-sigaret en damp je deze leeg. Nadat de pod leeg is, vervang je deze voor een nieuwe pod.

Een navulbare pod heeft het voordeel dat je deze zelf kunt navullen met een vloeistof. Daarnaast hebben deze pods vaak een verwisselbare coil. Dit is echter niet altijd. Vaak hebben deze coils ook een ingebouwde coil. Een navulbare pod kun je dus meerdere keren gebruiken.

Pod kopen?

Bekijk alle pods

Wat past bij mij, een pod of clearomizer?

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een pod of clearomizer. Deze hebben beide voordelen en nadelen. In het onderstaande schema kun je bekijken wat het beste bij je past. De keuze voor een pod systeem e-sigaret of een e-sigaret met een (losse) clearomizer is voor iedereen verschillend. Het onderstaande schema kan je helpen bij het maken van je keuze

Pod

Clearomizer

Minder duurzaamDuurzamer
Mindere smaakervaringBetere smaakervaring
Vaak goedkoper in aanschafVaak duurder in aanschaf
Gemakkelijk wisselen van verschillende smakenMoeilijker wisselen van smaken
Kan gemakkelijk tegen een stootjeVaker breekbaar
Weinig onderhoudRegelmatig onderhoud
Niet te verwisselen met ander podsVerwisselbaar met andere clearomizers met 510 aansluiting

Bekijk de startersets

Keuze kunnen maken? Bekijk dan onze startersets. Vragen? Neem contact met ons op!