Nicotine Salts – Alles over het gebruik van nic salt e-liquids

E-liquid in combinatie met Nicotine Salt is een relatief nieuwe manier van dampen en is een vervanger dan het gebruik van normale ‘vloeibare’ nicotine. Het verschil is al af te leiden aan de naam. In deze e-liquid wordt nicotinezout opgelost. Dit heeft enkele belangrijke verschillen ten opzichte van het gebruik van normale e-liquid met vloeibare nicotine. Op deze pagina leggen we je er alles over uit.

De verschillen Nicotine Salt met normale e-liquid

Het grootste verschil met normale e-liquid is dat deze vorm van nicotine sneller in het lichaam wordt opgenomen en daarnaast langer de voldoening geeft ten opzichte van normale nicotine. Deze voldoening is dan ook te vergelijken met die van een normale tabak sigaret. Je hoeft dus minder vloeistof te verdampen om aan dezelfde voldoening te komen.

Daarnaast heeft Nicotine Salt minder invloed op de smaak ten opzichte van normale nicotine. Hierdoor is de smaak zachter en zal het zeker voor de gebruikers die gewend zijn aan hoge nicotinegehaltes, fijn zijn om gebruik te maken van e-liquids op basis van nicotine salt.

Daarnaast zal de gebruikshoeveelheid minder zijn doordat u minder trekjes hoeft te nemen om dezelfde voldoening te realiseren. Hierdoor heeft u een lager e-liquid verbruik dat uiteindelijk goed is voor de portemonnee.

Wat voor e-sigaretten kan ik gebruiken voor Nicotine Salt?

Nicotine Salt e-liquid is niet te gebruiken in combinatie met Sub Ohm clearomizers en e-sigaretten. Dit doordat de e-liquid consumptie van een Sub Ohm e-sigaret vele malen hoger is dan het gebruik met een zogenaamde MTL e-sigaret. Een MTL e-sigaret is een e-sigaret met een coil hoger dan 1 ohm. Hierbij inhaleert u de damp eerst in de mond, waarna u deze over de longen kunt inhaleren.

Zo adviseren wij eigenlijk altijd een POD systeem in combinatie met Nicotine Salt. Deze type e-sigaretten zijn in principe ontwikkeld voor het gebruik met dit type e-liquid. Hiermee heeft u dus een uitstekende combinatie op zak.

  • Snellere opname en langere nicotine ‘voldoending’
  • Minder invloed op smaak
  • Goedkoper door lager gebruik
  • Niet te gebruiken met Sub Ohm clearomizers/e-sigaretten
  • Ideaal voor het gebruik in combinatie met een POD systeem

Meer informatie over nicotine? Lees meer op onze pagina: “Nicotine in de e-sigaret” Vragen? Mail naar contact@nldamp.nl

Comment (1)

  • Marco Reply

    Hoi, vraagje, kan ik de nic salts gebruiken in de just fog q16?

    28 januari 2023 at 14:23

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *