Wat is de beste e-sigaret?

1. Mouth-to-lung of Direct lung?

De eerste stap in het bepalen wat jouw beste e-sigaret van 2021 is, is onderzoeken op welke manier je wil gaan dampen. In de wereld van vapen zijn er namelijk twee manieren van inhaleren: direkt naar de longen (zoals bij een waterpijp) of eerst een trekje nemen en daarna inhaleren, zoals bij een echte sigaret.

Voor elk van deze twee inhalatietechnieken heb je specifieke e-sigaretten en onderdelen die geschikt zijn voor die specifieke manier van inhaleren. De weerstand in de coil bepaalt namelijk hoe de damp geïnhaleerd wordt: alles van 1 Ohm of hoger is mouth-to-lung (vergelijkbaar met de rookervaring van een analoge sigaret). Alles onder de 1 Ohm wordt juist direct naar de longen geïnhaleerd (dit noemen we ook wel sub-ohmen).

Keuzehulp starten

Beantwoord een aantal vragen en zie gelijk welke producten voor jou geschikt zijn

2. Pen, clearomizer of pods?

Mensen die net beginnen met dampen starten vaak in eerste instantie een kleine e-sigaret met beperkte mogelijkheden. Als je wat meer affiniteit krijgt met het dampen kan je er daarna voor kiezen om over te stappen op een instelbare batterij (mod) met tank. Hiermee heb je zelf namelijk meer invloed op de dampervaring; zo heb je allerlei instelmogelijkheden en kun je verschillende soorten coils in het apparaat toevoegen.

Maar sinds vorig jaar is er een nieuw systeem bedacht door de e-sigaret fabrikanten. Veel van de nieuwere e-sigaretten worden nu namelijk geleverd met een pod-systeem. Dit houdt in dat je niet meer aan de gang moet met tanks en coils; pods zijn makkelijk verwisselbare elementen die e-liquid en een coil bevatten. Wil je van smaakje wisselen, dan klik je gewoon je oude pod er uit en stop je de nieuwe er in. Makkelijk!

De beste e-sigaret sluit natuurlijk perfect aan op je behoefte. Bedenk daarom eerst goed wat je eigenlijk wil, vóórdat je tot een aankoop over gaat: het gebruiksgemak van een pen en/of pods is voor sommigen zeer aantrekkelijk, terwijl andere dampers juist enthousiast worden van het zelf afstellen van de sigaret of zelfs geheel eigen coils bouwen op een mod.

3. Het formaat

Het formaat van je e-sigaret is natuurlijk ook iets om rekening mee te houden. Zoals we in de vorige paragraaf al even kort toelichtte is er enorm verschil in de mogelijkheden die de verschillende modellen je bieden. Logischerwijs zijn uitgebreide modellen ook groter van formaat. Soms bevatten zij zelfs meer dan 1 batterij!

Wil jij niet teveel opvallen met je vape? Dan doe je er goed aan om een kleiner model te kiezen. Vaak wordt deze aangegeven als een Mini variant. Kies je liever voor een uitgebreide box-mod met een mooi LCD scherm en een grote sub-ohm tank? Dat kan natuurlijk ook!

4. Interne of externe batterij?

Een andere belangrijk aspect van e-sigaretten is dat ze stroom nodig hebben om te werken, en dit kan via een interne accu of uit externe batterijen.

Het grote voordeel van een interne batterij is dat je deze zelf niet hoeft te kopen. Deze zit immers ingebouwd in het apparaat, en die draag je dus altijd bij je. Het nadeel hiervan is echter dat elke batterij aan slijtage onderhevig is en na verloop van tijd minder zal gaan presteren. Met een interne batterij zal je dan de gehele e-sigaret of mod na verloop van tijd moeten vervangen

Werkt je apparaat op externe batterijen, dan zal je deze meestal zelf nog moeten aanschaffen bij het product. Het grote voordeel is wel dat je bij zulke apparaten de batterij zelf kan vervangen wanneer deze minder gaat presteren. In die situatie ben je dus ook een stuk goedkoper uit. Een ander bijkomend voordeel is dat je meerdere batterijen met je mee kunt dragen voor het geval je device leeg raakt en je deze niet via USB kunt opladen.

Keuzehulp starten

Beantwoord een aantal vragen en zie gelijk welke producten voor jou geschikt zijn

Top 10 beste e-sigaretten voor 2021

Helaas mogen wij volgens de wet geen producten noemen in een lijst van top 10 beste e-sigaretten. Daarom hebben we in dit artikel uitgelegd hoe je zelf kan bepalen wat voor jou de beste e-sigaret is:

  • MTL of DL?
  • Type apparaat; pen, tank of pod?
  • Formaat
  • Type batterij

Heb je na het lezen van dit artikel kunnen ontdekken wat je wil hebben? Dan kan je aan de hand van de categorieën in onze webshop op zoek gaan naar het juiste product voor jou.

We begrijpen dat het een flinke zoektocht kan zijn tussen de verschillende soorten e-sigaretten waaronder MODS, POD-systemen en cartridge e-sigaretten. Daarnaast kan je nog kijken naar het gebruiksgemak van de e-sigaretten, het design, de batterij, de grootte en hoe je de e-sigaretten kan inhaleren.

Kom je er onverholpt toch niet uit? We helpen je graag bij het vinden van een passend model. Neem gerust even contact op met de klantenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *