Alle smaken voor de e-sigaret verboden vanaf 1 januari 2024!

Vanaf 1 januari 2024 gaat in Nederland het smaakverbod voor de e-sigaret in. Kort gezegd houdt dat in dat vanaf volgend jaar alle smaken buiten tabak verboden zullen zijn. Het smaakverbod gaat in over:

21Dagen13Uren12Minuten33Seconden

Wat kan ik nog kopen na de ingang van het smaakverbod?

Na de invoering van het smaakverbod is het dus niet meer mogelijk om e-liquid of e-sigaretten met een smaak te kopen anders dan tabak. Alle mint, zoete, zure, fruitige en frisse smaken zullen vanaf dat moment niet meer te verkrijgen zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de huidige tabak smaken ook allemaal zullen gaan verdwijnen! Dit aangezien deze niet voldoen aan de toegestane lijst van 16 ingrediënten die nog gebruikt mogen worden voor het maken van smaken vanaf 2024. Binnenkort zullen er dus nieuwe aangepaste smaken voor de e-sigaret worden geïntroduceerd.

Kan ik in 2024 nog producten bij jullie kopen?

Met de ingang van het smaakverbod hebben wij besloten om onze verkoop dan ook vanaf dat moment te staken. Wij accepteren dus vanaf 2024 geen online bestellingen meer. Alle bestellingen die nog voor het einde van het jaar worden geplaatst, worden uitgeleverd. Naast het smaakverbod is de online verkoop in Nederland al verboden sinds juli 2023. De afgelopen maanden hebben wij de verkoop doorgezet. Echter verwachten we dat hier spoedig een einde aan zal komen. Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze sluiting.

Rechtszaak tegen het smaakverbod

Samen met de brancheorganisatie voor verkopers van elektronische sigaretten hebben we een rechtszaak opgestart om het smaakverbod zo snel mogelijk ongedaan te maken. We verwachten hier in de loop van 2024 meer informatie over te kunnen geven.

Hoe kan ik in 2024 nog smaakjes kopen voor de e-sigaret?

Zoals hierboven genoemd is het vanaf 2024 dus niet meer mogelijk om binnen Nederland nog smaakjes te kopen voor de e-sigaret. Gelukkig hebben wij sinds begin oktober onze winkel kort over de grens bij Breda (snelweg A16/E19) geopend. In deze winkel zullen dan ook in 2024 smaakjes voor de e-sigaret verkrijgbaar blijven. Plan een bezoek aan onze winkel door vooraf aan te geven wat je wilt komen halen. Binnenkort introduceren wij daarnaast ons click & collect systeem waarmee het mogelijk is om producten vooraf te reserveren voor je bezoek. Meer informatie over onze winkel over de grens? Klik hier voor alle informatie.

Comments (16)

 • Danielle Harthoorn Reply

  Hi, valt Ry4 straks ook onder het verbod?

  16 november 2023 at 06:28
  • Admin Reply

   Beste Danielle,

   Zoals in het artikel omschreven, zijn alle smaken die we nu kennen vanaf 2024 verboden in Nederland. De smaken die vanaf 2024 te koop zijn, zijn nog niet in de verkoop.

   16 november 2023 at 12:48
  • Adriana Gröning Reply

   Dat vraag ik me ook af omdat het in principe tabak smaak is. Ben benieuwd.

   20 november 2023 at 17:01
   • Admin Reply

    Hoi Adriana,

    Helaas is de RY4 niet meer te koop na 1 januari. De huidige tabaksmaken zullen allemaal verdwijnen en er zullen nieuwe smaken komen. Dit omdat de huidige tabaksmaken niet voldoen aan de toegestane ingrediëntenlijst.

    27 november 2023 at 10:32
 • Lutz Reply

  Kan ik tenminste nog nicotine kopen? Zodat ik de vloeistoffen zelf kan mengen met nicotinevrije vloeistoffen uit Duitsland? Of is dit ook verboden door de verbodspartij VVD?

  20 november 2023 at 17:58
  • Admin Reply

   Hoi Lutz,

   Het is in Nederland inderdaad nog wel mogelijk om smaakloze vloeistoffen met nicotine te blijven kopen en deze kun je inderdaad dan mengen met een short fill bijvoorbeeld. Deze zijn ook verkrijgbaar via onze Belgische winkel!

   27 november 2023 at 10:29
 • Michael Reply

  Beste NL-damp,

  Stoppen jullie helemaal in NL per 1 januari?
  Of blijven jullie nog wel hardware, zoals bv. dampers en pods verkopen.

  Mvg

  27 november 2023 at 10:23
  • Admin Reply

   Beste Michael,

   Wij verwachten volledig te gaan stoppen vanaf 1 januari. Dit aangezien het dus al sinds 1 juli verboden is om online te verkopen.

   27 november 2023 at 10:32
   • Michael Reply

    Oww wat vervelend voor jullie. Ik had niet begrepen dat hardware ook niet meer online verkocht mag worden.
    Mag hardware dan alleen nog in ’tabakswinkels’ verkocht worden? Dat is echt een drama hier in Haarlem, bijv. geen Vaporesso te krijgen hier.
    Goed dan ga ik nog een grote bestelling doen en zie ik jullie volgend jaar waarschijnlijk in Belgie.
    Keep up the good work en bedankt voor al de jaren service. Heel veel succes.

    27 november 2023 at 10:54
    • Admin Reply

     Hoi Micheal,

     Dat heb je helemaal goed begrepen. Blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief mochten er zaken veranderen! Wij onderzoeken de mogelijkheden.

     27 november 2023 at 10:56
 • Robert Reply

  Ik vraag me af of de smaak ‘shag’ onder tabak valt of dat die óók verboden wordt.

  1 december 2023 at 10:33
  • Robert Curiel Reply

   Het anwoord is me al duidelijk. Reply niet meer nodig. 😅

   3 december 2023 at 11:57
 • ria cats Reply

  hi kan ik momenteel nog wel online nicotinesmaak bestellen.
  alvast bedankt

  5 december 2023 at 09:30
  • Admin Reply

   Hoi, op dit moment is alles nog online bestelbaar

   5 december 2023 at 09:41
 • rudolf Reply

  had een vraag hoe zit dit met de smaakloze is deze nog wel beschikbaar om te bestellen in nederland na 1 januarie?

  5 december 2023 at 22:32
 • Dtje Reply

  Hoi
  Deze winkels zijn erg ver voor mij om even op en neer te rijden. Mogen de nieuwe producten in 2024 wel online verkocht worden?
  Grt mij

  7 december 2023 at 07:19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *