De vijf soorten vapers – welke ben jij?

Het grappige aan vapers is dat ze best duidelijk onderverdeeld kunnen worden op basis van hun behoeftes en voorkeuren. Altijd al willen weten wat voor damper jij bent? Vandaag gaan we eens kijken welke verschillende soorten klanten wij zoal zien in de winkel (en online).

De stopper

Veruit de meeste mensen beginnen met dampen omdat ze een alternatief zoeken voor tabak. Als jij nieuw bent in de e-sigaret wereld val je vrijwel zeker in deze categorie. Je wil waarschijnlijk ontdekken hoe alles werkt, en ervaren of dampen wel bij je past. Deze nieuwe gebruiker krijgt van ons standaard het advies om te beginnen met een MTL-apparaat (“Mouth-To-Lung”). Dit type e-sigaret is erg eenvoudig in het gebruik, verbruikt relatief weinig vloeistof, en misschien wel het belangrijkste: het biedt een dampervaring die vergelijkbaar is met het roken van een sigaret.

Waarom dat laatste zo belangrijk is? Wanneer je jarenlang gerookt hebt zitten bepaalde handelingen helemaal ingebakken in je systeem. Je doet er daarom goed aan als beginner om iets te zoeken dat zo veel mogelijk op roken lijkt. Dat zal het gemis naar de tabakssigaret namelijk minder maken (en de kans op succesvol stoppen dus ten goede komen!)

De cloud chaser

Gevorderde dampers (en dat met name de mannen!) blazen grotere wolken. Deze mensen kregen na een tijdje MTL dampen behoefte aan meer damp en meer smaak. De MTL e-sigaret voldoet dan niet niet meer, dus kan er gekozen worden om over te stappen naar een geavanceerd model met meer kracht, de zogenoemde “Box-mod“.

Box-mods zijn e-sigaretten met grotere batterijen en meer vermogen, die je in staat stellen om zelf dingen aan te passen zoals de output van de batterij en de airflow. Ook kun je coils met verschillende weerstanden kopen om de dampervaring nog verder te personaliseren.

Box-mods geven heel veel damp, en worden doorgaans op een andere manier geïnhaleerd. Het MTL-model maakt nu plaats voor een DL-apparaat (“Direct-Lung”). Dit betekent dat je de damp direct naar de longen trekt, net als bij een waterpijp of shisha.

De fijnproever

De fijnproever, de naam zegt het eigenlijk al .. hij gaat natuurlijk voor de allerbeste smaak! Complexe e-liquids hebben gelaagde smaken, waardoor ze in elke setup nét weer anders smaken. Door constant te experimenteren met de instellingen van zijn mod probeert de fijnproever de ideale setup te vinden, om zo het maximale uit zijn e-liquids te halen.

Vape je bijvoorbeeld een appeltaart e-liquid op een laag wattage, dan proef je misschien alleen maar appel. Door je damper 10 Watt hoger te zetten zou het zomaar kunnen dat je opeens de kaneel en de korst van de taart erbij begint te proeven! De verschillende smaken in het e-liquid komen namelijk steeds bij een andere temperatuur het beste tot hun recht.

Fijnproevers hebben doorgaans heel veel kennis van verschillende e-sigaretten en onderdelen. Ze hebben al meerdere e-sigaretten in hun bezit, en vinden het leuk om constant nieuwe dingen uit te proberen. Soms duiken ze zelfs nog verder in de hobby en worden ze een doe-het-zelver.

De doe-het-zelver

De doe-het-zelver heeft van vapen een hele grote hobby gemaakt. Deze persoon mengt zijn eigen e-liquids en/of bouwt zijn eigen coils. Dit doe je op een zogenaamde RDA, een Rebuildable Deck Atomizer. Dat is een clearomizer waarop je zelfgemaakte coils kan plaatsen en liquid in kan druppelen. E-liquid zelf mengen doe je met behulp van base en aroma’s. Voor het maken van coils moet je ook materialen hebben zoals draad en katoen.

Je kan deze damper vergelijken met een mountainbiker die na elke rit sleutelt aan zijn fiets. De doe-het-zelver weet alle ins en outs van zijn apparaat en heeft volledige controle over zijn dampervaring.

De nicotine-junk

Af en toe krijg je wel eens zo’n klant die eigenlijk weinig informatie zoekt; hij wil gewoon zijn nicotine fix, en dan het liefst nog zo snel mogelijk!

Ik schrik dan ook wel enigszins van het nicotinegehalte van 18 mg dat deze persoon dan wil gaan dampen in een gigantisch sterke e-sigaret. Brr. Maar goed, smaken verschillen zullen we maar zeggen …

Wie ben ik?

Dat waren ze dan, de vijf soorten vapers! Als ik naar mijn lijstje kijk, dan ben ik eigenlijk elk soort vaper wel eens geweest in de loop der jaren. Ik begon als onwetende noob met een pennetje, stapte toen over naar een meer krachtige box-mod, en kocht uiteindelijk zelfs een dripper en een hele doos aroma’s en base om te mengen.

Tegenwoordig ben ik “slechts” een gewone” box-mod gebruiker, maar ik vind het nog altijd super leuk om coils te maken in de winkel of even een stukje katoen voor iemand te wicken.

En jij.. ?

Laat ons even weten welke type jij bent!? Dan kunnen we een beetje inzicht krijgen in de wensen en voorkeuren van onze klanten, en wellicht het assortiment daar meer op afstemmen. Klik dus even op het profiel waarin je jezelf het meeste herkent 🙂

[ays_poll id=1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *