Goed nieuws over smaakverbod e-sigaret


Eindelijk is er eens wat positief nieuws rondom de wetgeving omtrent de e-sigaret.

Vandaag is bekendgemaakt dat het smaakverbod voor de e-sigaret met drie maanden verzet is naar 1 januari 2024. Toch blijft er veel onduidelijkheid over wat we precies kunnen verwachten. De uitstel van dit verbod is te wijten aan het feit dat producenten onvoldoende tijd hebben gehad om nieuwe, bruikbare producten te creëren, als dat al mogelijk is met de toegestane lijst van 16 ingrediënten.

Daarom heeft de staatssecretaris besloten om het verbod voorlopig uit te stellen. Dit argument is ook een cruciaal onderdeel in de lopende rechtszaak tegen dit verbod. Over het algemeen is dit dus goed nieuws. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte.

Nieuwe voorraden producten?

Uit de tot dusver ontvangen informatie blijkt dat er waarschijnlijk geen wijziging zal plaatsvinden in de uiterste productiedatum voor producenten. Deze blijft naar verwachting staan op 1 juli 2023. Let er dus op dat er vanaf die datum geen nieuwe voorraden aan leveranciers zullen worden geleverd. Dit betekent dat veel producten snel uitverkocht kunnen raken. Bovendien hebben producenten en leveranciers niet kunnen anticiperen op de extra uitverkoopperiode voor smaakjes. Wacht daarom niet tot het allerlaatste moment!

Invloed op het online verbod?

Het is duidelijk dat de overheid op dit moment de argumenten tegen het smaakverbod onder de loep neemt. Of er ook overwegingen zijn rondom het online verbod, is voor ons nog een open vraag. Mocht dit het geval zijn en er eventuele aanpassingen worden gemaakt, dan brengen wij je daarvan direct op de hoogte. Tot nu toe hebben we hier echter geen informatie over ontvangen, dus we gaan er vooralsnog van uit dat de definitieve datum voor het stoppen van online verkoop op 1 juli 2023 blijft staan.

Vanaf 1 september openen wij onze nieuwe winkel over de grens in België

Na de zomer openen wij onze nieuwe winkel over de grens in België. Hier bieden wij een totaal assortiment aan e-liquid en e-sigaretten aan. En zijn alle smaken te vinden die je van ons bent gewend. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de opening van deze nieuwe winkel. Daarnaast ben je ook zeker tot het einde van het jaar welkom in onze winkel in Breda!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Heb je vragen over het smaakverbod of het online verbod? Laat ze dan achter in de reacties hieronder.

Comments (4)

 • CC van den Berg Reply

  Kan het zijn dat we nog wel een soort DIY kit kunnen bestellen om bijv zelf de e-liquid te maken?

  27 juni 2023 at 11:49
  • Admin Reply

   Hoi,

   Helaas is het ook verboden om aroma’s voor de e-sigaret te verkopen. Na het smaakverbod ook in de winkels. Daarnaast is het ook verboden om base met nicotine online te verkopen. Deze zullen echter nog wel na het smaakverbod in de winkels te vinden zijn!

   27 juni 2023 at 11:50
 • Rene Vogelvang Reply

  ik bestel nu al bij een andere online verkoper die ook in België zit literflessen base, Zal dat met de aroma’s ook kunnen als jullie daar eenmaal zitten?

  28 juni 2023 at 09:55
  • Admin Reply

   Hoi Rene,

   Vanaf 1 juli wordt het ook voor Belgische verkopers verboden om producten (zonder nicotine) naar Nederland te verzenden. Wij verwachten inderdaad wel liter flessen base aan te bieden in onze winkel in België. Online zal na volledige invoering niet gaan.

   29 juni 2023 at 08:51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *