Afbouwen met de E-sigaret, hoe werkt dat?

Veel e-sigaret gebruikers stappen van tabak af met de bedoeling om uiteindelijk helemaal van de verslaving aan nicotine af te komen. Met de e-sigaret is dit al veel van onze klanten gelukt! In deze blog deel ik je wat tips en trucks om afbouwen zo makkelijk mogelijk te maken. Lees je even mee?

Stap 1 – Voldoende nicotine dampen

Als nieuwe damper moet je altijd eerst op zoek naar een nicotinegehalte dat hoog genoeg is om de dag door te komen zonder zucht naar sigaretten. Wie vroeger zwaar heeft gerookt, zal in eerste instantie meestal 12mg en in sommige gevallen 6mg nicotine nodig hebben. Dit is o.a. afhankelijk van het type en de hoeveelheid sigaretten die je vroeger rookte.

Heb je eenmaal iets gevonden dat sterk genoeg is, dan is ons advies om daar zeker een tijdje bij te blijven. In ieder geval totdat je de normale tabakssigaret helemaal niet meer mist.

Stap 2 – Afbouwen in stapjes

Na een tijdje dampen zal je gaan merken dat jouw nicotine-behoefte minder wordt. Nu is het verleidelijk om in één keer de 0mg te gaan dampen (je wilt immers van je verslaving af komen!), maar vaak is deze stap nog veel te groot. Je kunt het beste in stapjes van 3 of 6 gaan afbouwen, en hier goed de tijd voor nemen.

Zat je op 12mg, koop dan eens een flesje van 6mg en meng deze met je 12mg om zo 9mg te creëren. Wanneer je dit gaat dampen zul je vanzelf merken of je voldoende nicotine binnen krijgt. Gaat het een aantal weken goed met 9mg? Dan kan je eens 6mg gaan dampen en kijken hoe dat bevalt.

Stap 3 – 0mg

Heb je eenmaal afgebouwd naar 6mg, dan is de laatste stap natuurlijk om eliquid zonder nicotine te gaan dampen. Dit blijkt voor velen de moeilijkste stap, al hebben wij ook klanten gezien die hier minder moeite mee hadden. In ieder geval valt het ten zeerste aan te bevelen om dit allemaal rustig aan te doen en je lichaam zoveel mogelijk tijd te geven om zich weer aan te passen aan deze verandering. Slow and steady wins the race!

Tot slot wil ik je nog een tweetal tips meegeven die mij persoonlijk geholpen hebben bij het afbouwen:

Tip 1: Verander niet van e-sigaret

Tijdens het afbouwen is het belangrijk om steeds dezelfde setup te gebruiken. Dat wil zeggen: dezelfde e-sigaret, zelfde wattage en zelfde weerstand coil. Wanneer je hier tussentijds aan gaat sleutelen verander je namelijk meteen de hoeveelheid damp (en nicotine!) die je binnen krijgt, waardoor je lichaam niet de kans krijgt om te wennen aan een stapje lager.

Tip 2: Wees niet te streng voor jezelf

Merk je dat je te snel bent gegaan met het afbouwen van nicotine? Wees dan niet te streng voor jezelf en ga gewoon weer een stapje hoger zitten. Je komt er wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *