Verbod op menthol sigaretten

Menthol sigaretten vanaf 20 mei 2020 verboden in Nederland

Vanaf 20 mei is de verkoop en productie van menthol tabak sigaretten stopgezet. Dit heeft de Europese Unie besloten nadat bleek dat menthol sigaretten een aantrekkelijke smaak geeft en dus mensen aanmoedigt om deze te roken. Om rokers te ontmoedigen en verslaving te verminderen zijn na de sigaretten met bolletjes in de filter nu ook de menthol sigaretten verboden. Het uiteindelijke doel is dan ook om een rookvrij Nederland te creëren tegen het einde van 2040. Dit verbod samen met de verhoogde accijnzen zouden hierbij moeten helpen.

Geldt dit ook voor e-sigaretten en dampers?

Voor elektronische sigaretten geld deze regel niet omdat het hier gaat om reguliere tabak. Omdat deze producten niet in de categorie vallen zijn de menthol smaken nog steeds verkrijgbaar in alle de vape winkels en online winkels.

Ik ben een roker van menthol sigaretten, wat nu?

Het beste is en blijft natuurlijk altijd het volledig stoppen met roken. Echter is dit niet voor iedereen zo makkelijk. Voor menthol rokers die alsnog op zoek zijn naar een alternatief zijn er veel verschillende mogelijkheden die het roken van een menthol sigaret nabootsen en een soortgelijke ervaring oplevert. Zo zijn er verschillende e-sigaretten die gevuld kunnen worden met menthol e-liquid.
Ook zijn er makkelijke penvormige e-sigaretten die handig in gebruik zijn en direct voor gevulde menthol smaken bevatten. Bent je op zoek naar een goed alternatief voor het roken van menthol sigaretten? Kijk dan gerust eens in ons assortiment.

Vragen?

Heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel, de aanschaf van een nieuwe e-sigaret of een andere vraag? Stel ze gerust aan onze klantenservice door hier de klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *