We zijn terug! Onze webshop is opnieuw geopend

Door de enorme drukte en oplopende levertijden zijn wij genoodzaakt de gratis verzending grens te verhogen van 25 naar 30 euro. Dit doen we om de levertijd in te toekomst niet verder op te laten lopen. We hopen dat dit voldoende gaat zijn.Β 

We zijn verheugd om te melden dat onze webshop opnieuw geopend is. Vanaf 1 juli, exact om middernacht, was het niet langer mogelijk om via onze webshop te bestellen vanwege de inwerkingtreding van het online verkoopverbod voor e-sigaretten. Na een grondige evaluatie van de huidige situatie in de afgelopen 14 dagen, hebben we besloten onze webshop te heropenen. In dit bericht vind je meer details over dit besluit.

Rechtszaak tegen online verkoopverbod

We hebben gezien dat veel binnenlandse en buitenlandse partijen gewoon blijven leveren aan consumenten in Nederland. Hoewel we op de hoogte waren van deze rechtszaak, hebben we op 1 juli 2023 besloten niet op basis daarvan open te blijven. We hebben de situatie nauwlettend gevolgd en de directe impact van het verbod geanalyseerd.

Na een uitgebreide evaluatie achter de schermen, hebben we besloten om onze winkel weer te openen. Eventuele ontvangen boetes zullen we juridisch aanvechten. We erkennen nu dat dit een betere benadering is om onze zaak te bepleiten dan volledig te stoppen. Het is binnen de huidige situatie voor ons bedrijf onmogelijk om aan de gestelde wetgeving te voldoen om verschillende redenen.

Bovendien merken we dat de NVWA niet effectief is in het stoppen van online verkoop. Hierdoor worden alleen Nederlandse ondernemers getroffen door dit verbod, terwijl klanten nog steeds producten uit het buitenland kunnen bestellen. Wij sluiten ons dus aan bij het protest en gaan met onmiddellijke ingang weer open.

Waarom gaan we naar de rechter?

Momenteel hebben wij samen met de Esigbond (Bond voor verkopers van elektronische sigaretten) een bodemprocedure opgestart tegen de Nederlandse staat om dit verbod van tafel te krijgen. Wij vinden namelijk dat dit verbod niet proportioneel is en daarnaast betwijfelen we de handhaafbaarheid van deze wetgeving (iets wat we nu al zien gebeuren). Daarnaast zorgt dit verbod voor een verdere inperking van de beschikbaarheid van dit minder schadelijke alternatief voor het roken van tabak.

Hoe lang blijven we open?

Het is moeilijk om dit te voorspellen, omdat er situaties kunnen ontstaan waardoor we mogelijk onze deuren opnieuw moeten sluiten. Om deze reden zullen de meeste producten op onze website niet worden aangevuld of in lagere aantallen, zodat we onze risico’s beperken op het moment dat wij ineens binnen zeer korter termijn moeten sluiten. Indien je graag een product wilt aanschaffen dat momenteel niet (voldoende) op voorraad is, neem dan contact op met onze klantenservice.

We houden je op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om automatisch updates te ontvangen.

Wegwerken van achterstanden

In de week voorafgaand aan het online verkoopverbod zijn er aanzienlijke achterstanden ontstaan in de verwerking van pakketten. We hebben eerst de tijd genomen om deze achterstanden volledig weg te werken en alle verzendingen te voltooien, wat ons bijna 2 weken heeft gekost. Nu we weer helemaal bij zijn, is het een goed moment om de volgende stap te zetten. We kunnen nu weer de snelle levering aanbieden waar je aan gewend bent. Bovendien hebben we maatregelen genomen om de bestellingen vlotter te verwerken, in de hoop dat verdere vertragingen nu voorkomen worden. We kunnen helaas in deze vreemde tijden niet garanderen dat er nooit achterstanden zullen gaan ontstaan. Dit door de grote verwachte vraag.

Verwachte levertijden

In de laatste periode voor de invoering van het online verbod hebben we een enorme hoeveelheid bestellingen moeten verwerken. Dit heeft ons dan ook 1,5 week gekost om alle bestellingen de deur uit te krijgen. Onze oprechte excuses voor deze lange levertijd. In de tussentijd hebben wij maatregelen genomen die er voor gaan zorgen dat het aantal bestellingen die wij op een dag kunnen verwerken flink is verhoogd. Om deze reden gaan wij er dan ook van uit dat de vertraging niet meer zo ver kan oplopen. Echter kunnen we moeilijk voorspellen wat de verwachte drukte gaat doen. Om deze reden passen wij nu dagelijks de verwachte levertijd aan. Deze is op iedere productpagina te vinden, maar ook op onze pagina met verzendinformatie. Klik hier voor de huidige verwachte levertijd.

Betalingsmogelijkheden

Op dit moment bieden we nog steeds meerdere betaalmogelijkheden aan, zoals iDEAL, Bancontact of Bankoverschrijving. Echter, vanwege de veranderende situatie hebben we besloten om te stoppen met het aanbieden van achteraf betaalmogelijkheden zoals Klarna en Billink.

In de nabije toekomst kunnen er veranderingen optreden met betrekking tot de aangeboden betaalmogelijkheden. Het is mogelijk dat we niet meer alle betaalmethoden kunnen aanbieden die je van ons gewend bent. We houden je hiervan op de hoogte. Wat er ook verandert, we zullen altijd de mogelijkheid blijven bieden om een bestelling te plaatsen via een Bankoverschrijving. Bij het plaatsen van je bestelling ontvang je alle benodigde informatie in de bestelbevestiging.

Comments (27)

 • Carla Reply

  Hartstikke fijn!!

  17 juli 2023 at 10:32
 • marja Reply

  Wat ontzettend fijn en ik hoop dat de rechter jullie gelijk geeft en het verbod opheft, uiteindelijk zijn de meeste volwassenen verstandig genoeg om hier mee om te gaan.

  17 juli 2023 at 10:50
  • Christa Reply

   Top, gelijk een bestelling gedaan. Was al naar Belgisch sites aan het kijken . Bedankt ook voor de supersnelle levering.

   25 juli 2023 at 14:29
 • An Ruysschaert Reply

  πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

  17 juli 2023 at 11:46
 • Kiftkipje Reply

  Goed zo! Het is toch van de gekke dat je wel naast Tata Steel in IJmuiden of Chemours in Dordrecht mag/moet wonen (of andere vervuilende industrie) maar niet mag dampen. Wat een sukkels in Den Haag

  17 juli 2023 at 11:58
 • Lucinda Reply

  Wauw top zeg!!

  17 juli 2023 at 12:56
 • Jolanda Reply

  Top !! Geweldig nieuws

  17 juli 2023 at 13:23
 • Denise Reply

  Geweldig nieuws

  17 juli 2023 at 14:35
 • Angela Peters Reply

  Super om te lezen! Hopelijk wordt de beslissing herzien….succes!

  17 juli 2023 at 16:11
 • wanda Reply

  Ben er heel blij mee! En het klopt consumenten bestellen uit t buitenland en daar wordt niet op gehandhaafd. Ik geef jullie helemaal gelijk!

  17 juli 2023 at 18:21
 • Mariet Theuerzeit Reply

  Goed van jullie !!!πŸ‘πŸ˜ƒ

  18 juli 2023 at 12:19
 • Ria Cents Reply

  Geweldig ,de klant is koning bij jullie bedrijf top πŸ‘

  18 juli 2023 at 12:26
 • Marly Reply

  Super. Wat fijn, jullie zijn toch de beste!

  18 juli 2023 at 14:14
 • Renate Vianen Reply

  supertof.. het is ook te gek voor woorden allemaal. Blij met jullie! Zo dankbaar dat ik gestopt ben met roken (nu 3 mnd) en damp, en blij dat liquids nog verkrijgbaar zijn bij tegendraadse partijen πŸ˜‰

  18 juli 2023 at 15:35
 • Andy Reply

  Hopelijk blijft het zo, en gaan alle webshops weer open.

  Voor mensen zonder vape winkels in de buurt is het helemaal een probleem, die kunnen nog sneller aan tabak komen dan aan een e sigaret.
  Als ze nou in o.a supermarkten vape spullen gaan verkopen (Dan nog oneens met het online verkoopverbod) dan gaat het nog wel, maar dit slaat nergens op.
  En dan als smoes dat er minderjarige vapen, handhaaf daar dan op maar dat kunnen ze weer niet natuurlijk….. Alleen maar verbieden en regels maken zonder ook maar enige goede onderbouwing. Er is niet eens bewijs dat vapen net zo slecht is als roken. Persoonlijke ervaring is dat het 98 procent minder schadelijk is. Energie terug, hoest niet meer, en de laatste tijd zelfs de nicotine afgebouwd tot 0, wat nou een overstapt naar tabak! Het is juist andersom ze praten maar wat…. En als ze jongeren willen weerhouden te roken, dan verbied je de tabak smaken niet de talloze heerlijke smaakjes wat alleen al 100000 keer beter is dan die vieze teer staven. Heel veel succes voor jullie webshop, en de rest van de branche.

  20 juli 2023 at 14:53
 • Alex Reply

  Al een boete ontvangen ?

  21 juli 2023 at 15:38
 • Erik Reply

  helden !!!! echt

  24 juli 2023 at 16:34
 • Jordy Reply

  Mij ontgaat alle logica m.b.t. het verbod:
  – De overheid wil met het verbod het gebruik onder “jongeren” terugdringen.
  – Vapen is populair onder jongeren. Dat komt “waarschijnlijk” doordat er zoveel vloeistoffen met zoete smaken beschikbaar zijn. Die maken het vapen aantrekkelijk voor jongeren.

  Als de doelgroep jongeren is, dan zijn zij nog steeds volwassen genoeg om weloverwogen beslissingen te maken. Daarnaast zijn de prijzen (en accijnsen) ook niet bepaald laag, dus er is wel degelijk een drempel.

  Waarom worden “ouderen” met dit verbod, gericht op jongeren, de dupe? Dit gaat voorbij aan het doel, als dit doel al legitiem is. Stel dan bijv. als regel dat er pas vanaf 23+ gekocht mag worden.

  Hoe waarschijnlijk is het dat smaakjes de reden zijn dat jongeren vapen? Is dit meetbaar? En zo ja, waarom meteen alle smaken verbieden? Ik denk dat Menthol niet zomaar geschrapt zou moeten worden.

  Gezien het aantal mensen dat vapet, zal een verbod slechts leiden tot een illegale markt. Daarnaast zul je mensen een alternatief moeten geven in welke vorm dan ook. Er zijn zoveel mensen die gestopt zijn met roken door te gaan vapen, dat moet niet lichtzinnig worden opgevat.

  25 juli 2023 at 13:36
 • Sky Reply

  Super dat noem ik nou goed nieuws. Ga meteen bestellen en dat verbod moet onmiddellijk van tafel. Heb je rokers eindelijk zover om te gaan dampen en dan flikken ze dit weer.

  27 juli 2023 at 18:22
 • Henry B Ubachs Reply

  In Den Haag roepen ze dat we blij moeten zijn dat we hier wonen in onze “DEMOCRATIE ” maar na de ellende met Balkenende kregen we Rutte. Geen achterkamertjes politiek maar openheid van zaken . HA HA. Alles werd geschrapt toen ze merkten dat de bevolking iets anders wilden dan zij. Geen referenda enz. en alles wat toegezegd was werd 180 graden omgegooid .
  EN……..Eindelijk komen de eersten in opstand. Goed van jullie. Nu de rest van Nederland die gaat zeggen : “WE PIKKEN HET NIET MEER ” !!!!
  Hopen dat we op deze manier weer een democratie kunnen worden in plaats van de dictatuur die we nu zijn

  28 juli 2023 at 22:43
 • Teqfreak Reply

  De bureaucraten in de nationale en europese overheid zijn bemoeiziek en zijn het contact volledig kwijt met de kernwaarden waarop onze beschaving gebouwd is en succesvol is geworden . Vrijheid in denken doen en laten.

  Dit hele verbod is niet uit te leggen, en al was het dat wel, dan nog hebben de bureaucraten niets te maken met wat mensen wel of niet met hun lichaam doen. Vrijheid is dat er van niemand verlangd wordt te conformeren aan eenzelfde levensvisie of standaard. Zij die anderen hun vrijheid willen afnemen verdienen zelf geen vrijheid.

  Goed om in opstand te komen tegen deze waanzin.

  31 juli 2023 at 14:22
  • Admin Reply

   Fantastisch verwoord!

   7 augustus 2023 at 13:00
 • Henry Reply

  Jullie zijn helden! Oprecht bedankt!

  8 augustus 2023 at 19:18
 • hennie brok Reply

  Heerlijk jullie weer online te zien. Heb jullie gemist, de service de goede levering heb gelijk weer een bestelling gedaan
  Eens een klant blijft een klant super bedankt

  25 augustus 2023 at 16:20
 • Frank Reply

  Super dat jullie weer open zijn.
  Het verbod slaat nergens op.
  We worden in Nederland behandeld als kleuters. Het is gewoon bespottelijk.

  30 augustus 2023 at 08:45
 • Gregor Reply

  That’s a great news!!!
  Logic that government use to place this stupid ban was so pathetic. They didn’t even try to find any reliable and sensible justification which clearly show they didn’t really care what people think. Especially that survey made before ban was introduce was meet with negative response. Looks like government do everything what Germans from UE order them to do.
  Happy to see that here in NL people are not afraid to stand against foolish decisionsπŸ‘πŸ‘

  13 september 2023 at 14:00
 • Elly Reply

  Super, hier in de buurt is het onmogelijk om mijn liquides, coils ergens te krijgen. Ben 12 jaar geleden gestopt met roken dankzij de vape. Het is te gek dat ze dit willen verbieden en wiet legaal maken. Jeugd mag dus straks een jonitje roken maar niet een esgiratet, hoe krom is dat. Blij dat jullie doorgaan.

  26 september 2023 at 21:28

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *