REACTIE ARTIKEL RTL OVER ONLINE VERKOOP E-SIGARETTEN ONDANKS VERBOD

Gisteren verscheen een artikel op de website van RTL nieuws waarin wordt aangegeven dat na de invoering van het online verkoopverbod voor e-sigaretten, nog steeds in grote aantallen e-sigaretten worden aangeboden via Nederlandse en buitenlandse webwinkels.

Het is dan ook zeer gemakkelijk om e-sigaretten aan te kopen via social media zoals Snapchat en Instagram. De staatssecretaris heeft hierbij aangegeven voornemens te zijn om de boetes voor deze partijen de aankomende tijd te verhogen. In dit artikel geven wij onze reactie op deze berichtgeving.

Achtergrond van het online verkoopverbod

Het online verkoopverbod voor e-sigaretten en tabak is vanaf 1 juli 2023 in werking getreden. Dit verbod houdt in dat e-sigaretten en aanverwante producten zoals e-liquid, onderdelen, niet meer online verkocht mogen worden. Dit verbod heeft dus voor de duidelijkheid niks te maken met het aanstaande smaakverbod van 1 januari 2024.

Het online verkoopverbod is slechts 2 maanden voor de ingang gepubliceerd in het staatsblad (1 mei). Bedrijven hadden dus slechts 2 maanden de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Dit is vanzelfsprekend een veel te korte tijd voor de meeste bedrijven.

Daarnaast heeft de Raad van State (adviesorgaan van de overheid) een negatief advies uitgebracht voor deze wetgeving aangezien de handhaving daarvan als bijna onmogelijk wordt geacht. Voornamelijk omdat het vrijwel onmogelijk is om te handhaven richting buitenlandse partijen die gevestigd zitten in andere landen in Europa of zelfs in China. Meer informatie? Lees ‘Slecht nieuws over online verkoopverbod e-sigaret’.

Online verkoopverbod is symboolwetgeving

Wanneer je verder leest in de onderzoek rapportage worden verschillende meningen van experts op dit gebied gedeeld. Hierin staat ook vermeld dat experts van mening zijn dat het online verkoopverbod voor e-sigaretten symboolwetgeving is doordat het onmogelijk is om deze wetgeving op een goede wijze de handhaven. Dit omdat het voor het NVWA onmogelijk is om de hoeveelheid goed te kunnen controleren.

Dat de e-sigaretten dus via verschillende kanalen nog verkrijgbaar is, hoeft dan ook geen verassing te zijn en de staatsecretaris zou dat naar ons idee dan ook moeten weten. Dit is ook terug te lezen in de onderzoek rapportage van RTL

Waarom wij (weer) open zijn

Op 1 juli 2023, na intreding van het verbod, hebben wij onze website gesloten. Echter hebben we na een periode van 2 weken er toch weer voor gekozen om onze activiteiten weer te hervatten.

De voornaamste reden was omdat we zagen dat de vraag zich direct verplaatste richting illegale aanbieders. We hebben het NVWA toen gevraagd om hier direct op te handhaven en zien dat de NVWA hier tot de dag van vandaag nog steeds geen concrete oplossing voor heeft.

In die zin stellen wij dan het belang van onze klanten voorop. We vinden namelijk dat de Nederlandse damper recht heeft om veilige, gecontroleerde en gereguleerde producten aan te schaffen.

Het is namelijk niet realistisch om te denken dat dit verbod het gewenste effect zal gaan hebben. Wanneer een groot deel van de Nederlanders zal worden teruggeworpen op de illegale route, zal dit negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van onze klanten. Aangezien deze het moeten doen met illegale producten waarbij geen kennis is over de samenstelling of ingrediënten. Wij voelen hierin dus een verantwoordelijkheid voor en snappen dan ook niet dat de staatssecretaris hiervoor kiest met de gevolgen van dien.

Bescherming van jongeren

E-sigaretten zijn niet bestemd voor personen onder de 18 jaar. Wij erkennen en zien in ons dagelijks leven ook zeker dat de e-sigaret populair is bij jongeren. Dat is natuurlijk geen goede zaak. De e-sigaret is bestemd voor volwassenen en ex-rokers.

Wij willen géén producten verkopen aan minderjarigen! Echter zijn wij ons er natuurlijk van bewust dat het relatief eenvoudig is om een leeftijd controlesysteem, zoals op onze website, te omzeilen. Om deze reden hebben wij proactief extra stappen ondernomen om dit binnen onze macht verder te ontmoedigen. Voornamelijk door bijvoorbeeld vermeldingen op onze pakketten te zetten waarmee ouders direct gealarmeerd zouden moeten worden wanneer een minderjarige een pakket van ons zou laten bezorgen.

Naar onze mening zou de overheid er dan ook beter aan doen om mee te gaan in onze denkwijze. Zoals het verplichtstellen van een gewaarborgde werkwijze zoals al genoodzaakt is bij de verkoop van alcoholische dranken online. Concreet betekent dit het verplicht stellen van een legitimatie controle aan de deur. Op deze wijze zorg je ervoor dat de producten breed beschikbaar blijven voor rokers in heel Nederland maar dat het voor jongeren niet meer mogelijk is om producten te kunnen laten leveren. De reden waarom wij dat nu nog niet hebben gedaan is omdat dit om bedrijfseconomische redenen onmogelijk is wanneer er geen verplichting is voor alle aanbieders.

Zorg voor een stop op illegale handelaren

Dagelijks in onze winkels krijgen we te maken met klanten die vragen naar illegale producten. Wij weten dit door het type product waar de klant naar vraagt. Zoals ook aangegeven in het artikel van RTL is het bijzonder gemakkelijk om e-sigaretten te kopen via social media zoals Snapchat en Instagram. Wij pleitten dat juist deze aanbieders worden aangepakt die op dit moment al illegale producten aanbieden. Zo alarmeerden wij hier samen met de brancheorganisatie de Esigbond hier ruim 2 jaar geleden al voor. Echter wordt er vanuit den Haag niet naar ons geluisterd. Met de gevolgen van dien. Zie bron

Noodzaak van online verkoop in Nederland

Na contact met verschillende ondernemers in onze markt, merken we dat heel veel ondernemers ervoor kiezen om vanaf 1 januari 2024 volledig te stoppen met alle activiteiten. Mede door een online verkoopverbod voor de e-sigaret, zal de beschikbaarheid voor rokers alleen maar minder worden. Zeker aangezien de hoeveelheid verkooppunten binnen Nederland alleen maar zal worden teruggedrongen. Veel ondernemers (zoals wij) kiezen er ook voor om winkels te openen in België of Duitsland, aangezien deze landen een veel realistischer beleid voeren voor de e-sigaret. Zo opende wij recent dan ook onze eerste winkel kort over de grens.

Zeker voor mensen die minder toegang hebben tot alternatieven voor tabak zoals de e-sigaret, zullen dus eerder vast blijven houden aan de tabak sigaret. Deze is vanzelfsprekend tot 20x schadelijker dan de gevolgen van de e-sigaret.

Het buitenland voert een veel beter beleid dan in Nederland

Zoals hierboven genoemd, voeren onze buurlanden en het Verenigd Koninkrijk een veel beter beleid voor de e-sigaret dan hier in Nederland. Hier zien we dan ook dat mensen veel meer mensen succesvol kunnen overstappen. Met name in het verenigd koninkrijk worden er winkels geopend in ziekenhuizen en worden er 1 miljoen gratis e-sigaretten verstrekt aan rokers om deze helpen over te stappen. Zie website NHS

Gevolgen van verhogen boetes voor online-ondernemers

Het is afwachten wat de staatssecretaris besluit te doen. Mogelijk wanneer de consequenties te hoog worden voor ons, moeten wij stoppen met onze activiteiten online. We zullen dit nauwlettend in de gaten houden en bijsturen wanneer nodig. Wij hopen op het beste en houden iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen. Momenteel is onze insteek om de verkoop nog (minstens) te continueren tot 1 januari 2024. Rond die tijd zullen we de situatie opnieuw bekijken.

Wanneer er vragen zijn naar aanleiding van dit stuk, stel deze hieronder. We zullen er alles aan doen om deze zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Comments (62)

 • Maris rommen Reply

  Goeie dag Ik steun jullie volledig ik vijd het niet kunnen dat alles maar verboden dient teworden wij leven in een democratie een vrij land en tegenwoordig word alles verboden verschrikkelijk ik hoop dat jullie blijven

  12 oktober 2023 at 17:40
  • Admin Reply

   Klopt inderdaad Maris! En zonder enige onderbouwing ook nog. Daarom gaat een rechter binnenkort kijken naar zowel het online- en het smaakverbod.

   16 oktober 2023 at 08:18
 • Marga Reply

  Hai,

  Sinds kort gestopt met roken en dat lukt prima door de damper.
  Ik heb geen vraag maar wil jullie sterkte wensen tegen de stupide regels van onze overheid.
  Ik vind jullie top!!!

  Groetjes,
  Marga

  12 oktober 2023 at 17:44
  • Admin Reply

   Dank je wel Marga! We strijden door!

   16 oktober 2023 at 08:18
 • Bert Schmidt Reply

  Zou ik in jullie winkel in België ook e-sigaret benodigdheden kunnen bestellen terwijl ik gewoon in Nederland woon?

  12 oktober 2023 at 17:45
  • X Reply

   Ga zeker eens op zoek naar zaken die dit verkopen en verzenden naar NL. Er zijn er genoeg.

   12 oktober 2023 at 18:06
   • Harrie Reply

    Als jullie niet meer online verkopen ben ik genoodzaakt mijn liquid in het buitenland te bestellen. Ik vind het belachelijk dat er een verbod is. De verboden en betutteling vanuit de EU is te gek voor woorden.

    13 oktober 2023 at 00:08
    • Admin Reply

     Hoi Harrie,

     Dat is nu precies waarom wij open blijven en de boetes rustig afwachten. En wat ons verweer zal zijn op deze boetes aan de rechter.

     16 oktober 2023 at 08:01
  • Daisy Reply

   Jammer genoeg niet, ik had het in de winkel ook gevraagd!

   12 oktober 2023 at 19:16
   • Inge Reply

    Bedankt voor het op de hoogte houden van ons, klanten.
    En voor alle tijd en energie die jullie er in stoppen om alle niet-doordachte fratsen van de regering zo goed mogelijk uit te pluizen. 👍👍

    12 oktober 2023 at 20:10
    • Admin Reply

     Hoi Inge,

     Dank je wel. Er wordt gewoon simpelweg niet naar ons geluisterd en we worden neergezet als ’tabaksindustrie’. Dit terwijl we daar 0.0 banden mee hebben in onze markt.

     16 oktober 2023 at 08:04
  • Ton Reply

   Hallo,
   Ik ben 50 jaar oud, en heb al
   voor 10 jaar geleden overgestapt van sigaret naar e-sigaret, dus sinds 10 jaar ben ik een damper! Sinds ik e-sigaret gebruik voel ik me veel beter en nee, ik ben niet ziek geworden door dampen! Als ik niet meer dampen mag ben ik genoodzaakt om weer naar gewone sigaret terug te keren, wat ik absoluut niet wil!!! Laat me ZELF BESLISSEN wat ik wil doen, Ik wil niet dat een paar stomme politici beslissen wat ik met mijn leven doe! Dit is meer dan schandalig! Voor jullie, beste NLDamp veel sterkte en veel succes verder! Fijn dat jullie er zijn voor ons!
   Ton

   12 oktober 2023 at 20:18
   • Admin Reply

    Hoi Ton,

    Dank je wel! Houdt onze website in de gaten voor alle toekomstige updates.

    16 oktober 2023 at 08:03
  • Cora Ottjes Reply

   Hoi ik steun jullie volledig omdat door vapen mijn gezondheid juist is verbeterd ik vind juist dat mensen zelf mogen bepalen wat ze doen ook vapen

   13 oktober 2023 at 10:01
   • Admin Reply

    Hoi Cora,

    Inderdaad, deel deze verhalen ook zeker met anderen.

    16 oktober 2023 at 07:59
  • Els Breggeman Reply

   Ongelooflijk we worden overspoeld met belachelijke wetten en regelgeving, dit alles om ons leven zo zuur mogelijk te maken, sinds de jaren 90, zijn er zoveel belachelijke regels en beperkingen in onze vrijheid opgedrongen! En waar zijn de voordelen van 1 Europa, voor de Nederlandse burgers, wij krijgen alle lasten en elders krijgen ze de lusten.. Nederland is geen land meer om trots op te zijn…

   13 oktober 2023 at 13:23
  • Admin Reply

   Hoi,

   Onze winkel in België, is geen webwinkel. Alleen een fysieke winkel. Wel is het mogelijk om producten van te voren te reserveren en af te halen.

   16 oktober 2023 at 08:17
 • Lex Reply

  Volledige steun, belachelijk al die regels

  12 oktober 2023 at 17:47
 • Ralph Reply

  ik ben inmiddels weer gaan roken.
  ik was op de goede weg met de e sigaret om helemaal te stoppen.
  door het besluit van de overheid is mij dit onmogelijk gemaakt.

  12 oktober 2023 at 17:51
  • Admin Reply

   Hoi Ralph,

   Oei, dat is geen goed nieuws zeg en precies wat je ook kunt verwachten van deze belachelijke wetgeving. Is er een manier hoe we je eventueel kunnen helpen om de draad weer op te pakken? Neem even contact op met onze klantenservice.

   16 oktober 2023 at 08:16
 • Sylvia Reply

  Regels, regels daar zijn ze in Nederland erg goed in bah! Als jullie in België gevestigd zijn dan zou ik heel graag mijn bestellingen daar willen doen per post of een vervoerder.
  Succes!

  12 oktober 2023 at 17:52
 • Sil59 Reply

  Belachelijk deze betutteling alweer. Door de vaper ben ik eindelijk na 45 jaar ernstige rookverslaving kunnen stoppen. Ik neem soms een haaltje en kan zo v.d. tabak afblijven. Dat de overheid volwassen ook een verbod opdringen om hun liquid te bestellen vind ik ontoelaatbaar. Als jeugdigen verboden wordt smaakjes te bestellen zorg dan voor een digitaal systeem om de leeftijd te traceren. Zoals b.v. een digid controle.
  Waarom weer bedrijven naar de afgrond helpen ze hebben het al zwaar genoeg !!!

  12 oktober 2023 at 17:53
  • Admin Reply

   Precies! Er zijn genoeg andere oplossingen die ook veel effectiever gaan zijn. Problemen met de jeugd ontkennen we niet.. Maar verbieden is geen oplossing

   16 oktober 2023 at 08:13
 • Ina Snijder Reply

  Vreselijk alle regels hier.
  Hoop dat jullie door kunnen gaan

  12 oktober 2023 at 17:53
 • Lammerts van Bueren Reply

  Eduard.
  ben ook over gestapt naar een damper, bevalt mij goed. geen zin sigaret, daarom ga ik naar belgie om het te kopen.
  al die regels in nederland is niks want ieder gaat het kopen in Belgie

  12 oktober 2023 at 17:59
  • Admin Reply

   Hoi Lammerts,

   Super! Wanneer je in de buurt bent, kom lekker langs in onze winkel in Meer (Hoogstraten). 5 min over de grens

   16 oktober 2023 at 08:14
   • Lydia Reply

    Mijn man en ik zijn na 25 en 30 jaar roken overgestapt naar de esigaret. Beide geen sigaret meer aangeraakt. Eindelijk van de sigaret af en dan word je door dat betuttelende Nederland een verbod opgelegd. Gelukkig wonen we vlak bij de grens met België. Dan daar maar onze liquids halen. Ik wens jullie nog heel veel succes met jullie vapeshop in België!

    23 november 2023 at 19:00
 • Peter Reply

  Het blijven prikken naar de e sigaret gebruiker wordt alleen maar vervelender.
  Ik ben idd ook bang dat de illegale handel hier een slaatje uit zal gaan slaan met alle gevolgen van dien. Ik begrijp jullie standpunt/denkwijze volkomen.
  Het is alleen jammer dat de mensen in Den Haag dit niet verder willen gaan onderzoeken. Dit hele beleid zal een averechtse effect gaan krijgen. Jammer. Kijk naar landen om ons heen zou ik zeggen.

  12 oktober 2023 at 18:00
  • Jeannette Reply

   Door de e sigaret is het mij gelukt om te stoppen met roken , door de betutteling zou ik al een half uur moeten rijden voor de dichtsbijzijnde winkel om onderdelen ed te kunnen halen , ze willen dat je stopt maar maken het je zo moeilijk om daadwerkelijk te stoppen schiet mij maar lek , ik hoop dat jullie zo door kunnen gaan dank jullie wel.

   12 oktober 2023 at 19:08
 • Alice Reply

  Ik vind het belachelijk dat je wel drugs kunt kopen en dit mag je niet zelf beslissen als ik dood wil vraag ik ook gewoon euthanasie aan en als ik zwager raak en ik wil het kind niet die ik abortus ik bepaal zelf wat ik wil en niet iemand anders.

  12 oktober 2023 at 18:05
 • Cor Reply

  Ik zou hier veel woorden over vuil kunnen maken.
  Maar ook vast kunnen stellen dat dit “gave landje” dood ziek is.
  Het verbod op de e-sigaret past daar naadloos in.

  12 oktober 2023 at 18:56
  • Linda de Gelder Reply

   Hoi hoi. Ik hoop vanuit Nederland toch online te kunnen bestellen bij jullie bedrijf in belgie. Of is alleen verkoop ter plaatse in België mogelijk? Succes met jullie bedrijf. Groetjes Linda

   12 oktober 2023 at 19:31
 • D. Manhave Reply

  Op de middelbare school van mijn dochter worden vapes van 12.000 puffs (verboden in NL) verkocht voor €15. Ik betaal gemiddeld zo’n €7 voor 600 puffs. Laat ze dit probleem eerst maar eens aanpakken, voor minderjarige kinderen straks heeeeel veel volwassen klanten kunnen helpen, met alle (levensgevaarlijke) gevolgen van dien.

  12 oktober 2023 at 19:00
 • Marion Reply

  Ik steun jullie volledig . Ben 71, gestopt met roken. Jaar of 5 nu.
  Ben super blij om toch iets te hebben. Belachelijk om zaken zoals jullie te sluiten.
  Zolang het nog kan blijf ik bij jullie kopen .

  Gr Marion

  12 oktober 2023 at 19:03
  • Admin Reply

   Hoi Marlon,

   Dank je wel. We doen ons best om nog zo lang mogelijk door te gaan.

   16 oktober 2023 at 08:15
 • Elly van Luttikhuizen Reply

  Na 45 jaar roken is het me gelukt te stoppen met hulp en dankzij de e sigaret.
  Dat het verboden gaat worden is absoluut krankzinnig.
  Verbied drugs dan ook!!
  Belachelijk dat mensen die dankzij de e sigaret kunnen stoppen de dupe zijn van deze stupide beslissing

  12 oktober 2023 at 19:15
  • Admin Reply

   Zeker! Er wordt alleen gekeken naar jongeren en andere mensen worden genegeerd

   16 oktober 2023 at 08:11
 • Daisy Reply

  Dankjewel voor jullie inzet en het dragen van deze enorme last om ons te kunnen blijven voorzien van jullie producten.

  Ik ben van mening dat wanneer zij besluiten financieel streng te handhaven op smaakjes, dat we toch even terug aan tafel moeten voor dat blikje bier in de aanbieding of de sigaret achter de balie.

  Ik vind een ID tonen meer dan genoeg.

  Verder mag de overheid hun tijd besteden aan andere bezigheden en de ouders het opvoeden van hun kinderen weer zelf moeten oppakken.

  12 oktober 2023 at 19:23
  • Admin Reply

   Dan heb je inderdaad een oplossing voor het probleem! ID laten controleren bij aflevering en eventueel accijns toevoegen om er voor te zorgen dat de illegale handel verdwijnt. Dat laatste zal ik binnenkort nog wat extra info over geven

   16 oktober 2023 at 08:11
 • Linda de Gelder Reply

  Hoi hoi. Ik hoop vanuit Nederland toch online te kunnen bestellen bij jullie bedrijf in belgie. Of is alleen verkoop ter plaatse in België mogelijk? Succes met jullie bedrijf. Groetjes Linda

  12 oktober 2023 at 19:32
  • Admin Reply

   Beste Linda,

   We zijn bezig om oplossingen te bedenken maar online verkopen en verzenden vanuit België zal niet gaan aangezien dit in België al jaren lang verboden is. We werken wel aan andere alternatieve oplossingen.

   16 oktober 2023 at 08:09
 • Patrick van Deursen Reply

  Mijn reactie is dat het de overheid is fie ons steeds verder in onze vrijheid van doen en laten beperkt. Democratie betekend dat WIJ bepalen wat er met ons en ons lichaam gebeurd en NIET de overheid. Het verbod is er alleen om ervoor te xorgen dat zij weer de macht gaan krijgen mbt de accijns die ze zijn verloren op de tabak. Een stastsmongool want dat is hij heeft dingen gebaseerd op onzin . Een 110 paginas dik onderzoeks rapport van Oxxford wijst uit dat het niet zo is. De hospita in de UK raden zelfs aan om dit als alternatief te gebruiken. Zeker om van de nicotine en tabaks verslaving af te komen. EN VERDOMME ZE HEBBEN GELIJK. Ik ben er dankzij de esigaret (modbox van Joytech) en nicotinevrije zelfgemixte smaakjes vanaf. Al vanaf mei 2016 ben ik vrij van enige vorm van roken. Al staan ze langs me doet het me niks.
  Het komt er nu op neer dat de mensen die er vanaf willen komen de kans wordt ontnomen door dit verbod. Het zou zwaar moeten worden aan gevochten.

  12 oktober 2023 at 19:34
  • Admin Reply

   Precies! Deze verhalen worden niet verteld. Ze kijken alleen maar naar jongeren die op schoolpleinen met illegale aliexpress rotzooi zitten.

   Het is gewoon simpel. Dampen is niet gezond. Maar het is veel gezonder dan roken. Plus je kunt gemakkelijk afbouwen.

   16 oktober 2023 at 08:08
 • Jan Reply

  Heb veel respect voor jullie…zeer goede argumenten!

  12 oktober 2023 at 20:43
  • Admin Reply

   Dank je wel Jan! Delen vooral!

   16 oktober 2023 at 08:03
 • Jan van de Garde Reply

  Ik houd een lang verhaal kort door alleen te benoemen hoe stupide en kortzichtig de wetgeving omtrent het e-smoken hier in Nederland is behandeld. Ik draag nlDamp een warm hart toe en hoop op een positieve uitkomst voor ons tevreden dampers. Genoeg andere en ernstigere zaken om zich mee bezig te houden.

  12 oktober 2023 at 20:47
  • Admin Reply

   Dank je wel Jan, wij jou ook!

   16 oktober 2023 at 08:02
 • Suwarni Bennink Reply

  Jullie zijn zo moedig, groot respect daar voor!

  12 oktober 2023 at 21:00
  • Admin Reply

   Hoi Suwarni,

   Dank je wel! We doen ons best

   16 oktober 2023 at 08:02
 • Twiggy Reply

  Heel goed van jullie onderbouwd,en super moedig om zo voor eigen mening te gaan staan . Ik sta achter jullie!

  12 oktober 2023 at 21:44
  • Admin Reply

   Hoi Twiggy,

   Dank je wel!

   16 oktober 2023 at 08:01
 • Roger Ubags Reply

  Goede reactie van u. Ik sta achter u. Dit voelt als een geldkwestie, zodat mensen weer gaan roken, zodat de regering weer meer inkomsten kan genereren.

  13 oktober 2023 at 06:47
  • Admin Reply

   Hoi Roger,

   Wellicht.. Maar waarom niet gewoon accijns invoeren zoals men van plan is in België en zoals het momenteel al is in Duitsland. Probleem opgelost zou je zeggen toch?

   16 oktober 2023 at 08:00
 • J. Nabarro- de Boer Reply

  Ik word zo moe van. Het drankprobleem is minstens zo zorgwekkend en daar wordt niets aan gedaan. Wanneer de overheid op deze wijze blijft doorgaan zal illegale handel alleen maar in de gewerkt worden. Toen ik rookte hoestte ik mijn longen uit mijn lijf, was eeuwig hees. Nu heb ik hier geen last meer van. Laat me genieten van mijn e sigaret en stop hiermee. Succes met de strijd, mijn steun hebben juliie.

  13 oktober 2023 at 07:10
  • Admin Reply

   Hoi,

   Dank je wel! We gaan ons best doen.

   16 oktober 2023 at 08:00
 • rick jansen Reply

  Ik steun jullie helemaal voor mij is de E-sigaret de uitkomst geweest naar meer als 40 jaar gerookt te hebben echt wel Top wat jullie durven te doen respect

  13 oktober 2023 at 11:26
  • Admin Reply

   Hoi Rick,

   Super, dank je wel! We doen ons best om zo lang mogelijk door te gaan.

   16 oktober 2023 at 07:58
  • Admin Reply

   Dank je wel Rick!

   16 oktober 2023 at 08:12
 • Klaas Reply

  Sinds 7 jaar damp ik en zo ben ik van het echte roken afgekomen. Een vergelijking: op de tv zien we vele gokreclames dat is dus wel gedoogd. Vele gezinnen gaan hierdoor naar de kloten. Drank en wiet mogen ook gewoon verkocht worden terwijl dat ook verslavend is. Het feit dat ik damp daar heeft niemand last van. Wel als ik zou gaan gokken met een gezin achter mij.
  Ik wens de nlDAMP veel succes toe.

  13 oktober 2023 at 20:59
  • Admin Reply

   Klopt, helemaal mee eens! En het gekke is nog dat deze gok bedrijven overheidsbedrijven zijn natuurlijk.

   16 oktober 2023 at 07:57
 • Rene Vogelvang Reply

  Ik rookte voorheen 3 pakjes zware van Nelle per week. Door de E sigaret ben ik helemaal gestopt met roken en momenteel vape ik alleen nog maar liquid zonder nicotine maar wel met een smaakje. als dit in de toekomst alleen maar tabak smaken worden waar ik dan gewoon roken aan associeer en ook de online verkoop stopt is de kans groot dat ik weer teug val in gewoon roken. ik heb in het verleden al een paar pogingen gedaan om te stoppen met vapen maar dan kreeg ik weer behoefte aan roken ondanks dat ik geen nicotine er in heb zitten gewoon om dat het een gewoonte van me is.
  Ik moet er wel bij zeggen dat ik 9 jaar was toen ik begon met roken en nu bijna 60 ben. ik ben zo’n 5 jaar geleden gestopt met roken en begonnen met vapen, het is voor mij dus echt een vervanger voor het roken en mocht dat weg vallen dan word het toch weer gewoon de sigaret om dat ik dat gewoon nodig heb.

  23 oktober 2023 at 13:59
  • Admin Reply

   Hoi Rene,

   We begrijpen dit volledig en zetten ons dan ook in om deze belachelijke wetgeving van tafel te krijgen.

   U bent altijd welkom in onze België winkel!

   30 oktober 2023 at 09:13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *