Sluiting van onze (Vape) Webwinkel na bijna 10 jaar

INFORMATIE OVER LOPENDE ORDERS
Momenteel wordt er met man en macht gewerkt aan het verwerken van alle bestellingen van de afgelopen week. Deze zullen allemaal stuk voor stuk uitgeleverd gaan worden. Indien u een bestelling heeft geplaatst met daarin een backorder (product dat momenteel niet voorradig is) dan zullen wij proberen om deze producten nog aan te vullen. Indien dat niet mogelijk is, zullen wij contact met u opnemen om een oplossing te vinden. Het kan in dat geval iets langer duren tot uw order wordt afgeleverd. Door in te loggen in uw account kunt u de actuele status van uw bestelling zien. Indien u geen account hebt, maak dan een account met het e-mail adres dat bij uw bestelling hoort. Voor vragen? Neem contact op met onze klantenservice. We doen ons uiterste best om alle producten zo snel mogelijk af te leveren.

Het is met spijt dat we mededelen dat recente veranderingen in de Nederlandse wetgeving ons ertoe hebben gedwongen onze online vape winkel te sluiten per 1 juli 2023. Een ingevoerd verbod op online verkoop, wat de verkoop van e-sigaretten en bijbehorende accessoires via internet onmogelijk maakt, heeft ons tot deze beslissing geleid. Na bijna tien jaar mensen bijgestaan te hebben in hun strijd tegen roken door middel van e-sigaretten, valt dit nieuws ons zwaar. Vooralsnog blijft onze webwinkel geopend, maar producten die vanaf 1 juli niet meer online mogen worden verkocht, zullen van onze website worden verwijderd. De producten die nog toegestaan zijn voor verkoop, blijven zichtbaar. In de tussentijd zullen we bezig zijn om onze website opnieuw vorm te geven met een nieuw assortiment dat nog bepaald moet worden.

Wij blijven zoeken naar een oplossing!

Wij blijven op zoek gaan naar een oplossing om onze online verkoop toch nog voort te zetten. Dit kan wellicht enige tijd gaan duren tot wij hier wat meer duidelijkheid over gaan krijgen. Blijf in ieder geval op de hoogte door in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Lopend Juridisch Geschil Online verkoopverbod

Op dit moment zijn we verwikkeld in een juridische strijd tegen de Nederlandse overheid om dit verbod te laten opheffen. We zijn van mening dat dit verbod de illegale handel zal aanwakkeren, waardoor consumenten gevaar lopen door het aanschaffen van ongereguleerde en niet gecontroleerde producten. Bovendien is de argumentatie voor de implementatie van dit verbod niet overtuigend, aangezien er geen onderzoek is gedaan naar de mogelijke impact op de sector. De uitkomst van deze zaak blijft op dit moment onzeker. Meer informatie over deze zaak is te vinden op onze pagina: ‘Slecht nieuws over online verkoopverbod e-sigaret‘.

Bovendien zullen we de uitspraak van de rechtbank afwachten en als deze in ons voordeel beslist, zullen we onze verkoop onmiddellijk hervatten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om direct op de hoogte te zijn zodra dit gebeurt. De argumenten tegen het online verbod:

 • Online verbod beperkt de vrijheid en toegankelijkheid voor de Nederlandse damper bij het aanschaffen van gecontroleerde en gereguleerde producten
 • Dit zal zorgen voor een grotere omloop in illegale artikelen met de bijbehorende risico’s.
 • De Nederlandse overheid heeft onvoldoende middelen om de illegale buitenlandse handel tegen te beperken.
 • De Overheid heeft géén onderzoek gedaan naar de mogelijke effecten voor de branche.

Het Smaakverbod

Naast het online verkoopverbod wordt er vanaf 1 januari 2023 ook een smaakverbod in Nederland gehandhaafd. Dit betekent dat het vanaf deze datum niet langer toegestaan is om e-liquids te produceren met een andere smaak dan tabak. Deze e-liquids mogen dan ook alleen nog ingrediënten bevatten uit een lijst van 16 goedgekeurde stoffen door de overheid. Wij voorzien dat na de invoering van dit verbod het moeilijk zal zijn om kwaliteitsproducten te leveren. Zo is de uitverkoop termijn voor e-liquid met een smaakje ook recent verlengd van 1 oktober 2023 naar 1 januari 2023.

Smaakjes voor de e-sigaret tot 1 januari verkrijgbaar in onze winkel(s)

Smaakjes voor de e-sigaret mogen tot 1 januari 2024 enkel nog via fysieke winkels verkocht worden. We nodigen u daarom van harte uit om een van onze winkels te bezoeken. Op dit moment hebben we een winkel in Breda, Nederland. We zijn ook verheugd te kunnen aankondigen dat we begin september een tweede winkel zullen openen net over de grens in Meer (Hoogstraten). Overweeg eens een bezoek aan onze winkel in Breda. Als je wilt garanderen dat alle producten beschikbaar zijn voordat je onze winkel bezoekt, bel dan even van tevoren.

NLDAMP BREDA
Magelhaenstraat 6, 4812 RE, Breda

Klik hier voor een routebeschrijving

Onze Verhuizing naar België

We zijn momenteel bezig met het opzetten van een nieuwe winkel in België, gezien hun meer realistische en vergevingsgezinde beleid rondom e-sigaretten. We zijn van plan om deze nieuwe winkel net over de grens te openen, welke vanaf begin september in bedrijf zal zijn. Het adres van onze nieuwe winkel is:

NLDAMP BELGIUM
Meerleseweg 6 B01 2321 MEER (Hoogstraten)
Klik hier voor de routebeschrijving.

Het valt ons zwaar om op deze manier afscheid te moeten nemen van zoveel van u. Door de jaren heen hebben we ons uiterste best gedaan om u van de best mogelijke service te voorzien. Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen in onze nieuwe winkel, waar we u graag persoonlijk adviseren over alle vape producten.

Wij willen u hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat u de afgelopen tien jaar in ons bedrijf heeft gehad en we hopen u snel weer te zien! Wilt u op de hoogte blijven van de toekomstige ontwikkelingen over de rechtszaken tegen het online verbod en smaakverbod en daarnaast op de hoogte blijven van onze winkels? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Wij willen iedereen enorm bedanken voor de afgelopen jaren!

Robin en René begonnen deze webwinkel in de zomer van 2014 vanuit een zolderkamer. Meer dan negen jaar later hebben we een enorme groei doorgemaakt. Wat ooit begon als enthousiasme voor een nieuw product, is uitgegroeid tot een aanzienlijke onderneming. Het is een buitengewone reis geweest en vooralsnog is dit niet ons eindpunt. We willen graag onze klanten bedanken die al die jaren zoveel vertrouwen in ons hebben gehad en voor alle positieve reacties die we hebben mogen ontvangen. Het is onvoorstelbaar dat onze webwinkel zo’n abrupt einde kent, maar we blijven hopen op een voortzetting in de toekomst. In welke vorm dan ook.

We wensen iedereen veel sterkte in deze tijd bij het zoeken naar een alternatieve oplossing. Laat je niet verleiden om terug te vallen op traditionele tabak.

Met vriendelijke groet en we zien je binnenkort weer!

Serena, Annika, Niels, Sami, Reece, René en Robin

Onderstaand zullen we de veelgestelde vragen over de sluiting van de webwinkel toelichten. Indien er nog andere vragen zijn, laat dan een reactie achter. Wij zullen deze lijst met vragen geregeld updaten.

Vraag en antwoord:

Kan ik nog inloggen in mijn account en de status van mijn bestelling volgen?

Bestellingen die tot 1 juli 2023 zijn gedaan, zullen netjes worden uitgeleverd. Wanneer u inlogt op uw account kunt u de huidige status zien van uw bestelling en de bestelde producten. Deze producten zullen alleen niet meer op onze website zichtbaar zijn.

Wat is de verwachting van de rechtszaak? Wanneer komt er een uitspraak?

Dat is nog lastig in te schatten aangezien er nog geen datum bekend is voor dit proces. De verwachting is dat dit minimaal kan gaan duren tot de laatste helft van 2024 door de enorme drukte in de rechtbank.

Waarom gaan jullie niet vanuit België verzenden?

Helaas is dit ook geen optie. Het is verboden voor webwinkels om te verzenden naar consumenten binnen Nederland. Echter is het ook verboden om vanuit België producten te verkopen via een webwinkel.

Wanneer ik naar de winkel in België kom, kan ik dan vooraf bestellen?

Wanneer u langs wilt komen in onze winkel in België om een grote voorraad af te halen, dan adviseren we u om vooraf aan ons kenbaar te maken welke producten u graag wenst op te halen. T.z.t. zullen wij zorgen voor de correcte middelen daarvoor. Op die wijze maakt u het voor ons mogelijk om voldoende voorraden aan te houden voor uw bezoek.

Kan ik een bestelling doen en komen afhalen in de winkel in Breda?

Het is helaas niet mogelijk om online of telefonisch een bestelling te doen. Het is wel mogelijk om voor je bezoek even contact op te nemen en ons te laten weten wat je wilt komen halen zodat wij er voor kunnen zorgen dat we voldoende voorraad in huis hebben vooraf aan je bezoek. Doe dit door ons te bellen of contact op te nemen via contact@nldamp.nl.

Andere webwinkels gaan wel door met de verkoop en versturen alles via bankoverschrijvingen. Waarom doen jullie dat niet?

Wij ontvangen inderdaad geluiden van andere winkels die besluiten om na 1 juli gewoon door te gaan met de verkoop. Wij verwachten hier echter weinig succes van en denken dat deze partijen meer problemen krijgen met verschillende instanties door dit te gaan doen. Wij hebben dit ook overwogen maar hebben besloten dit niet te doen aangezien dit enorme risico’s kan geven voor je verdere bedrijfsvoering. Onze verwachting is dan ook dat deze partijen binnen een afzienbare tijd toch zullen moeten stoppen met de gevolgen van dien. Indien wij zien dat wij hierin een verkeerde inschatting hebben gemaakt, zullen we dit op een later moment heroverwegen.

Maar het was toch uitgesteld naar 1 januari?

Helaas is dat niet het geval. De uitverkoop termijn voor e-liquid met smaakjes is inderdaad uitgesteld naar 1 januari. Echter gaat het online verkoopverbod gewoon van kracht vanaf 1 juli. Ongeacht of er wel of geen rechtszaak loopt.

Ik heb nog een lopende bestelling, wanneer kan ik deze verwachten?

De laatste week voor invoering van het verbod is het echt enorm druk geweest en hebben we daardoor te maken gekregen met enorme vertragingen. Momenteel accepteren wij dus geen nieuwe bestellingen meer voor deze producten waardoor wij ruim de tijd hebben om deze achterstand in te lopen. Heb je een product besteld als Backorder? Dan kan het mogelijk enkele weken duren voordat je deze producten in huis hebt. Wij gaan namelijk ons best doen om deze producten alsnog, voor je te regelen.

Comments (8)

 • Goris Reply

  Bedankt voor jullie jaren lange inzet. Succes met de winkel in NL en Belgique. Het gaat jullie goed.

  Een vriendelijke groet vanuit Nieuwleusen Overijssel

  1 juli 2023 at 15:05
  • Admin Reply

   Hoi Goris,

   Dank je wel! We blijven knokken op de achtergrond en zullen iedereen daar van op de hoogte blijven houden. Indien je in de buurt bent binnenkort, kom dan eens gezellig langs in één van onze winkels.

   3 juli 2023 at 11:31
 • Nelleke van Aken Reply

  Bedankt voor jullie goede inzet, succes met beide winkels.
  Groet vanuit Bussum👍🏼

  2 juli 2023 at 08:34
  • Admin Reply

   Hoi Nelleke,

   Jij dank je wel voor je liever woorden! Hopelijk tot snel

   3 juli 2023 at 11:31
 • Chris Reply

  Beste NlDamp,
  Bedankt voor de goede informatie.
  Wel een vraag, er zijn enkele webwinkels die door de lopende rechtzaak, hebben besloten nog wel door te gaan met de online verkoop om zo toch nog een tegen Aktie te geven.
  Waarom hebben jullie besloten hier niet aan mee te doen?
  Gr

  2 juli 2023 at 19:47
  • Admin Reply

   Beste Chris,

   Dank je wel voor je reactie.

   Dat klopt inderdaad. Dat hebben we ook in de tekst hierboven benoemd:

   Andere webwinkels gaan wel door met de verkoop en versturen alles via bankoverschrijvingen. Waarom doen jullie dat niet?

   Wij ontvangen inderdaad geluiden van andere winkels die besluiten om na 1 juli gewoon door te gaan met de verkoop. Wij verwachten hier echter weinig succes van en denken dat deze partijen meer problemen krijgen met verschillende instanties door dit te gaan doen. Wij hebben dit ook overwogen maar hebben besloten dit niet te doen aangezien dit enorme risico’s kan geven voor je verdere bedrijfsvoering. Onze verwachting is dan ook dat deze partijen binnen een afzienbare tijd toch zullen moeten stoppen met de gevolgen van dien. Indien wij zien dat wij hierin een verkeerde inschatting hebben gemaakt, zullen we dit op een later moment heroverwegen.

   Dus inderdaad. Het stellen van een ‘actie’ op deze wijze is voor ons een te groot risico. Enkele consequenties waar je aan kunt denken zijn. Per direct opzeggen van contracten van verzenddiensten, betaaldiensten en banken. Dus wij willen onze klant niet het risico geven dat een bestelling niet uitgeleverd kan worden of dat een betaling vast komt te staan waardoor u na bestellen geen producten ontvangt of uw geld niet terug kan ontvangen. Mogelijk zien wij dit te negatief in maar op dit moment vinden wij dit het risico niet waard.

   Daarom blijven we het in de gaten houden en indien wij op een later moment de verkoop nog voortzetten, dan hoor je dat direct van ons. Maar tot op heden zien wij daar nog geen aanleiding toe.

   3 juli 2023 at 11:35
 • Nathalie Reply

  Hopelijk word bestelling wel verwerkt nog
  30 juni besteld
  Nog niks gehoord of gezien ???

  10 juli 2023 at 16:18
  • Admin Reply

   Beste Nathalie,

   Als het goed is heb je je bestelling van ons ontvangen. Anders horen we dat graag van je

   14 juli 2023 at 09:40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *