Smaakverbod vanaf 1 januari 2024

Over precies 9 weken gaat het smaakverbod voor de e-sigaret in Nederland in. Vanaf 1 januari is het niet langer toegestaan om e-sigaretten of e-liquid te kopen met een smaak anders dan tabak. Concreet houdt deze nieuwe wetgeving in dat alle e-liquids en wegwerpproducten die we momenteel kennen van de markt zullen gaan verdwijnen. In die plaats zullen nieuwe producten worden geïntroduceerd. Het smaakverbod is eerder uitgesteld van 1 oktober naar 1 januari. Nu we de laatste weken ingaan voor de ingang van dit verbod, is onze verwachting dan ook niet dat dit nog verder zal worden uitgesteld.

Rechtszaak tegen het smaakverbod

Vanuit de brancheorganisatie is er een rechtszaak aangespannen tegen het smaakverbod voor de e-sigaret. Wij stellen dat het niet mogelijk is om bruikbare smaken te realiseren met de toegestane lijst van 16 ingrediënten. Wanneer deze rechtszaak zal worden behandeld is nog onduidelijk. Klik hier voor meer informatie

Verwachte drukte aankomende tijd

Door het naderende smaakverbod verwachten we een enorme drukte aan hoeveelheid pakketten die dagelijks wordt verwerkt. We hebben onze capaciteit de afgelopen weken flink kunnen verhogen maar verwachten dat de vraag waar we aan zullen moeten voldoen gigantisch zal zijn. Wacht dus niet te lang met inslaan wanneer je van plan bent om een voorraad aan te leggen voor 1 januari. Wat we eerder hebben gezien is dat de levertijd in dit soort situaties kan oplopen tot enkele weken!

Steeds minder producten worden nog aangevuld

We doen ons uiterste best om zo veel mogelijk producten op voorraad te houden. Echter is de verwachting dat het de aankomende weken steeds lastiger zal gaan worden om veel smaken in te slaan doordat producenten de aankomende tijd de productie zullen gaan staken.

Waar kan ik na 1 januari nog smaken kopen voor de e-sigaret?

Sinds begin oktober is onze winkel in Meer (België) geopend. Deze winkel is te vinden op 5 minuten rijden vanaf de grens A16/E19 bij Breda. Wij werken momenteel nog aan een click & collect systeem waarmee je grote bestellingen online kunt voorbereiden. Meer informatie en bezoek plannen? Bekijk hier dan alle informatie en plan je bezoek

Hoelang blijven jullie nog open?

Wij zijn voornemens om in ieder geval tot 1 januari 2024 open te blijven om op deze wijze iedereen die nog een voorraad wil inslaan voor het smaakverbod te kunnen helpen. Na deze datum durven we nog niet te zeggen wat we zullen gaan doen.

Mogelijk heb je de afgelopen tijd al gemerkt dat we de gast bestellingen in onze webwinkel hebben uitgeschakeld. Wellicht dat onze winkel in de nabije toekomst alleen nog maar toegankelijk zal gaan zijn voor huidige klanten. Zorg ervoor dat je een account hebt.

We bekijken de situatie dagelijks

We evalueren de situatie dagelijks of het nog verantwoord is om onze winkel op te laten. We kunnen dus geen garanties bieden en het is dan ook mogelijk dat wij onze activiteiten zonder aankondiging vooraf zullen moeten gaan staken. Maak dus gebruik van de mogelijkheid om te kunnen bestellen zolang dat kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *