Vijf dingen die je moet weten over e-liquid

Er zijn maar weinig producten zo divers als e-liquid Het is te koop in honderden smaken en verschillende sterktes. Wil jij je dampervaring perfectioneren, dan is het handig als je wat kennis hebt van het goedje. Daarom hier vijf handige tips!

1. Van proberen kan je leren!

Smaak is voor velen het allerbelangrijkste aspect van de dampervaring. Als je de smaak van je e-liquid niet lekker vindt, zal dampen ook niet heel bevredigend zijn en grijp je misschien zelfs wel terug naar tabak.

De enige manier om te ontdekken welke smaak bij je past, is door zoveel mogelijk uit te proberen. Koop daarom vooral wat e-liquids uit verschillende categorieën zoals tabak, fruit, desserts en de verschillende combinaties daarvan. Zodra je iets vind dat écht bij je smaakpalet past, wordt het een stuk makkelijker om van de sigaretten af te blijven.

Heb je ze allemaal al geprobeerd?

Houdt er ook rekening mee dat als je beginnende damper hoogstwaarschijnlijk wel een aantal liquids zal kopen die niet lekker blijken te zijn. Dat lijkt misschien zonde van je geld, maar op die manier ontdek je wél waar jouw voorkeur ligt. Van proberen, kan je leren!

Aanbevolen: 7 bijzondere e-liquid smaken die je waarschijnlijk nog niet geprobeerd hebt

2. PG & VG

E-liquid bestaat in de basis uit twee stoffen, Propyleen Glycol (PG) en Vegetable Glycerine (VG). De verhouding van deze stoffen bepaalt hoe dik je e-liquid is, maar heeft daarnaast ook grote invloed op de smaak, de throat hit en de dampproductie. Kies dus de verhouding die overeenkomt met jouw stijl van dampen.

Hoe doe je dat? Het belangrijkste is dat je een vloeistof te kiezen die kwa verhoudingen past bij jouw apparaat. Weet je niet wat je moet kiezen, neem dan even contact op met de NLDamp klantenservice of lees eens wat informatieve blogs op onze website (bijvoorbeeld dit artikel over e-liquid).

3. Let op het nicotinegehalte

Het juiste nicotinegehalte is voor iedereen verschillend. De ene persoon heeft immers een grotere behoefte aan nicotine dan de ander. Bovendien moet je opletten dat wanneer je meer damp inademend, dat die ook meer nicotine bevat. Houdt hier dus rekening mee wanneer je jouw apparaat op een hoger wattage instelt.

Wanneer je gaat sub-ohmen is bijvoorbeeld sterk aan te bevelen om minder nicotine te dampen dan in een MTL-apparaat. Je zal dan namelijk veel meer binnen krijgen! Kies daarom voor een lager gehalte, rond de 3 to 6mg. Dat lijkt in verhouding tot een MTL e-sigaret heel weinig, maar sub-ohm e-sigaretten zijn erg krachtig!

4. Lees de productbeschrijving

De marketingspecialisten geven niet altijd de meest verhelderende namen mee aan hun e-liquids. Een flesje met de naam “Sugar Rush” zal ongetwijfeld flink zoet zijn, maar dat zegt verder nog weinig over de andere ingrediënten. Kijk daarom goed naar de beschrijving; hier kan je namelijk altijd de aroma’s uit herleiden die gebruikt zijn om het smaakprofiel tot stand te laten komen. Zie je jouw favoriete fruit of gebak er tussen staan, dan kan het weleens een winnaar zijn!

Tip: gebruik de categorieën of de zoekbalk in onze webshop om snel alle liquids te vinden die jouw favoriete smaak bevatten.

5. Je kan het ook zélf maken

Spuitjes zijn erg handig wanneer je zelf gaat mengen met aroma

E-liquid maken klinkt misschien wat intimiderend, maar eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Het enige wat je hiervoor moet doen is een flesje smaakloze base kopen met het juiste nicotine-gehalte (deze verkopen we hier), en daar vervolgens één of meerdere aroma’s naar keuze aan toe te voegen.

Let trouwens wel goed op de mengverhoudingen van jouw aroma! Deze ligt over het algemeen heel erg laag, zo tussen de 3 en 10%. Een paar druppels kunnen al een groot verschil maken voor het eindresultaat, en je doet dus ook al snel te veel in. Als je serieus aan de gang gaat met het zelf maken van liquids is het daarom handig om een doseerspuitje en wat lege flesjes aan te schaffen.


Hebben we iets gemist? Laat van je horen in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *