Menu
NL Damp NL Damp

Dossier smaakverbod

Ontwikkelingen mei 2022:

Tot onze spijt moeten wij mededelen dat de Nederlandse regering afgelopen vrijdag ondanks hevige protesten heeft besloten om het smaakverbod voor elektronische sigaretten aan te nemen. Dit betekent dat met ingang van juli volgend jaar de elektronische sigaretten en vloeistoffen met smaakjes gaan verdwijnen uit de winkels en webshops.

Hevig protest
NLDamp is natuurlijk teleurgesteld en sluit zich aan bij de mening van de Esigbond (de brancheorganisatie van verkoop elektronische sigaretten en toebehoren). Onze verbazing komt vooral in het feit dat de regering akkoord gaat met een plan dat de volksgezondheid niet ten goede komt. Naar aanleiding van meerdere wetenschappelijke onderzoeken en de meer dan 19.000 ondertekende petities blijkt dat veel mensen zich niet aansluiten bij de visie van de overheid.

De Esigbond legt zich overigens ook niet neer bij het besluit van het demissionair kabinet, en gaat kijken naar de mogelijkheid van juridische stappen.

Wat betekent dit voor u?
Het smaakverbod gaat over e-liquids en andere dampproducten met smaakstoffen zoals fruit, desserts, ijs en menthol. Voor deze smaken geldt dat ze in ieder geval tot en met 22 juli volgend jaar nog te koop zijn in onze webshop. U heeft dus ruim voldoende tijd om deze bij ons in te slaan.

Indien u momenteel e-liquid met tabakssmaak dampt verandert er gelukkig helemaal niks; deze producten mogen wij volgend jaar ook gewoon verkopen.

Eventueel kan het zo zijn dat er naar aanleiding van de nieuwe wet nog een uitverkoop komt, echter is dit nog niet met zekerheid te zeggen. Via deze pagina houden we u de komende maanden op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Meer lezen?
Meer informatie vind u op https://www.esigbond.nl/2021/05/21/demissionair-kabinet-drukt-smaakverbod-ondanks-fel-protest-door/

Comment (1)

  • Joop Heijmans Reply

    Het is een schande en geenszins gehinderd door kennis van zaken. Men beseft maar amper hoeveel mensen door de smaakjes gestopt zijn met het roken van tabak

    27 mei 2021 at 17:49

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *